Dear reader, thanx a lot for visiting this blog..do follow by clicking the button below..tqvm..:)

Mar 26, 2010

setelah 2 hari terkurung...

2 hari dah daku mc...sepatutnya dapat 3 hari tapi daku taknak ambil 1st day mc masa check up tu...konon2 boleh keje la...dekat opis lembikk...senak perut daku makin kerap pulak...last2 esoknye jumpa doktor semula n terus dia bagi cuti khamis n jumaat.

bosannye duduk rumah tak payah cakap la...dengan laptop nye tinggal kat ofis...tv cite semua bosan2...n badan mmg tak sihat..asyik baring je...

hari kedua mc bangun pagi tu badan rasa segar semacam..mmm...dalam hati kata dah sihat nih...daripada bosan duk depan tv je baik daku buat keje umah sikit2...sempat la pagi ni basuh baju pakai mesin dan ada juga kene bilas ngan tangan, then sidai kat luar..tak lama lepas semua aktiviti nih terus rasa mcm nak pitam...

cepat2 duduk...nafas laju semacam...macam mengah..kepala nak pusing2..badan berpeluh2 pulak...terus baring...apa hal pulak nih....lepas dah cool sikit terus sms mak n adik daku tanya simtom normal ke tu...dua2 orang tu kata jangan dah buat keje apa2...badan daku lemah sangat..so bila buat keje memang akan penat teramat...

hubby dapat tahu pun terus nasihat...wife kawan hubby penah ada kes tak best gara2 perah baju je...alamak...nasib baik tak jadi apa2 kat daku selain fatigue yang teramat tadi...so..lepas ni kene hati2 la...

mana la daku tau kan...semua org kata jangan angkat benda berat..jangan buat keje teruk...tapi had berat dan had teruk tu macam mana...ingatkan sidai baju n basuh baju tu belum kategori teruk lagi...hehehehe....tu pun nasib baik pagi tadi tak continue cuci toilet...niat ter-stop lepas tak tahan cium bau serbuk pencuci baju...

daku harap next week dapat la pegi keje dengan segar bugar nye...ada keje pending..nak2 5S nye hal...1 april nak kene audit..banyak lagi nak kene kemas....huhuhu...

kawan2 doakan kesihatan daku pulih seperti biasa ye...

oklah...end di sini....wassalam....:)

2 comments:

ummi Eiz said...

solat,berjln,mkn,minum,tdo,borak slow2,blogging,mandi,"kemeh", berak super sopan, selainnye adelah masuk kategori keje berat wahahahah bukan ape, kite x tau tekanan mcm mn kt area rahim yg boleh menyebabkn sesuatu,tapi kite usehe sajela, rezeki tu dari Allah, Dia nak bg bile2 je bole bagi kan, insyaAllah...

admie said...

Nasib baik Ada senarai blogging tu bkn keje berat...kalau tak lg mati kutu I...thanx atas nasihat...hehehe