Dear reader, thanx a lot for visiting this blog..do follow by clicking the button below..tqvm..:)

Mar 15, 2010

jalan2 cari pasal...

sabtu dan ahad baru2 ni aktiviti daku n hubby biasa2 aje...ada 3 jemputan kenduri kawen..2 jemputan hari sabtu...1 jemputan hari ahad...yang kitaorg pegi cuma 1 jemputan je..muahahaha...

selain tu penuhkan aktiviti dengan melawat kedai perabot Eng Lai..gatalkan..sebab terlalu kat situ.tersinggah la...ngeh...ngeh..ngeh...

terus dpt idea nak tgk2 sofa kulit...terus pulak ada idea nak tukar sofa kat umah tu yang masih utuh..patut ke...argghhh....nafsu2...tapi nafsu terkandas sebab Eng Lai takde sistem trade in....masa tu boleh tak nak tukar sofa kat umah ngan ada satu sofa kulit yang sangat menawan kat situ...promoter tu siap cakap...'trade in menang takde kat sini..nak tolong buang sofa lama tu boleh la'....tercekik kejap dengo dia nak buang je...orang beli mahal2 dulu...ko nak buang pulak senang2 ye....terus takde mood nak cakap pasal sofa dah...

then jalan2 kat tingkat atas saje cuci mata tgk set bilik tidur lak...biasa2 je..tak berkenan sangat...then terus kuar dari kedai na balik rumah....singgah gerai karipap panas kg peramu sebab teringin nak try..gerai ni baru je masuk tv program Warung Kita....huhuhu...tak sedap mana pun..biasa je...ooppsss....

esoknya ahad hubby decide taknak ke kenduri kawen lagi....so.bangun lambat la ahad tu..muahahaha....dalam kul 10 kuar rumah gi breakfast...then on the way nak ke ECM terpandang banner promote kedai perabot wescourt..hahahaha...terus cakap kat hubby nak ke wescourt lak...hahaa...kereta pun termelencong ke arah jalan air putih...sebab dulu beli sofa kat wescourt cawangan air putih tu....memang haru la....

masuk2 kedai terus pening nak pitam sebab tokey kedai bako colok cina dia macam nak bako kedai..kepul2 asap dalam kedai...ngosnges betui...dah rasa nak give up dah tapi banyak pulak sofa kulit kat kedai tu....tanya punya tanya kat promoter...ada la pulak sistem trade in kat kedai tu..apa lagi..terus la tunjuk mana2 sofa yang berkenan n deal harga...semudah itu..???musykil2...
hubby sedang test drive semua sofa kulit yang ada...:D

end up..terambil satu set sofa kulit yang simple tapi menarik...n hubby terkedu kejap sebab macam...'ehhh...shopping sofa ke nih...'..dan daku pulak...'lalalala...swipe je la apa2 yang patut....lalalala....'

so..daku keluar dari kedai dengan senyuman terukir di bibir..manakala hubby dengan langkah yang lemah longlai..hahahaha..ala..sekali sekala...apa salahnye buat surprise kan...hahahahaha....

so..pengajaran untuk korang2 yang memang jenis pantang nampak barang yang menawan...jangan le sesekali masuk ke kedai yang menjual barangan tersebut...bahayaaaaa....kalo tak dah kene carik pasal macam daku nih....hahahahah....

Oklah...chioww....

4 comments:

ummi Eiz said...

hahahahha syatonirrajim nye hal lagi... cpat2 sket upload gmbr ye.. kitorg dtg bln 6 kot...prektis masak sedap2 eh

admie said...

hehehe.bulan 6 tu bp aribulan daa....sbb helmi dah beli tiket balik sarawak 11 - 19 jun daaa....aiyaaakkk...

ummi Eiz said...

xpe bole tunggu korg blk semenanjung..

admie said...

orait...nak souvenir ke..bgtau la awal2..muahahaha...