Dear reader, thanx a lot for visiting this blog..do follow by clicking the button below..tqvm..:)

Jun 22, 2012

Iklan...iklan....jom baca jap..!!!

Tumpang iklan jap..sekali sekala apa salahnya..hehehehe...
 
kalau masih mencari or tahu sesapa mencari harga rendah terbaik for Premium Beautiful corset, tolong promote this link n contact daku ye...
 
harga special ni only for 5 days start from

23rd June - 28th June 2012

 Normal price : RM 2400 (S-M) - RM 2600 (L-XL)

NOW !!!

RM 1,XXX.00 Only !!!
 
Tolong sebar2kan ye...terima kasih kawan2...:))
 
more info untuk testimoni ka...apa lagi kelebihan korset ni ka..u all boleh baca kat sini k...
 
www.admieshuhada.com
 
harga ni standard la untuk barang2 berkualiti zaman sekarang ni
 
maca Ipad, smartphone, TV, kamera, stroller budak pun ada lagi mahai dari benda alah ni kan....tapi kalau berkualiti n superbrand for sure berbaloi untuk duit kita..:))
 
cuma yang bestnya Premium Beautiful ni and BEZA PALING BESAQ ialah
 
Waranti seumur hidup - pakai dah lebih 2-3 tahun pun masih boleh hantar repair percuma...selagi ada rupa korset...hehehe...barang lain warranty setakat 6 bulan ke setahun je kan ??..:))
 
Superbrand - nominated by Superbrand Council la of course dear
 
90% positif testimoni - paling ramai kita jumpa orang bagi testimoni best...korset lain senang tak nak jumpa testimoni pengguna ??...:))
 
design untuk 70% kesihatan dalaman, 30% kecantikan luaran - so takde la pakai semata nak nampak kurus n firm lepas bukak gelebeh abis lemak2 tu semula..:))...instant shape boleh nampak terus masa pakai..konsisten je pakai minimum 8 jam sehari n minum air plain banyak untuk buang toksin n lelemak tu...mesti dapat permanent shape macam kitaorg...then kesihatan dalaman memang akan dirawat..:))
 
slip disc
 
susu beku

fibroid kecut

tulang belakang

period regular..kurang senggugut


so oklah..apa2 u all suh je sape berminat tu contact daku ye...shuhada - 0139128113
 
peace no war...thanx all !!!  

confirmed !!! It is Costochondritis

legaaaaaa....

perkara yang paling daku takut kalau sakit2 dalaman ni berkaitan dengan jantung....tapi alhamdulillah hasil pemeriksaan detail doktor kata hubby menghidapi penyakit yang digelar Costochondritis

nama tak glamour n 1st time dengar...bila tanya encik google ni jawapan dia...

"Costochondritis is inflammation of the junctions where the upper ribs join with the cartilage that holds them to the breastbone or sternum. The condition causes localized chest wall pain and tenderness that you can reproduce by pushing on the involved cartilage in the front of the rib cage. Costochondritis is a relatively harmless condition and usually goes away without treatment. The cause is usually unknown. Costochondritis affects females more often than males (70% versus 30%)."
[sumber: http://www.emedicinehealth.com/]

asalnya masa magrib hubby tiba2 dakit dada...out of nowhere..sakit sangat2 macam dada dia kene picit2 katanya..

memang tak penah daku tengok hubby macam tu...sebelum2 ni memang ada dia kata sakit kadang2 tapi boleh tahan n hilang cepat...

tapi yang latest ni memang sakit sangat keadaan hubby....macam sangat kritikal...dalam panik2 tak tau nk buat apa daku just apply krim panas kat dada dia...kitaorg assume angin terblock tak boleh nak keluar...

then pagi semalam terus ke Kuantan Medical Center nak buat full check up....dalam hati daku berdoa je semoga kesakitan tu tak kaitan dengan jantung....huhuhu...risauuu....




dari jam 8.30 pagi membawa ke jam 2.00 petang baru siap semua proses...lama nak menunggu turn je sebenarnye..

sekarang ni hospital kerajaan or swasta, sama je ramai orang...:)

mula2 masuk bilik doktor n sembang2..then doktor arahkan buat x-ray dan E&G...selesai 2 perkara ni kene tunggu rrsult n jumpa doktor semula...then hasil dari result tu la doktor bagitau nama penyakit tu....

then untuk mengesahkan sakit hubby takde kaitan dengan jantung dan bahagian2 kritikal yang lain, hubby kene lalui ujian kesihatan pulak..




hubby dah siap sedia dengan kasut sukan dan alat mengesan kadar degupan jantung yang pasang kat perut hubby tu....nampak tak?




hubby's doc that day...Dr Suhaimi...kelakar doktor ni...asyik gelak aje...hahahahaha....




macam mana nak baca pun daku tak tau...tapi in 10 miniutes nye ujian hubby lepas cemerlang lagi...doktor kata nak guna jantung tu sampai 20-30 tahun lagi pun boleh...


alhamdulillah...maknanya sah la sakit hubby just berkaitan dengan sakit dada biasa dan otot disekitarnya.




muka happy lepas abis ujian...10 minit ibarat 10 jam kene berlari atas threadmill tu....and doktor tak bagi buat aktiviti berat, angkat benda berat dalam masa 3 bulan ni...n uba kene makan konsisten for 2 weeks than datang jumpa doktor semula...agak2nya dukung wazif dikira angkat benda berat tak erk..??...:))))

balik dari hospital singgah Sri Affa lunch dulu...lapar tahap dewa dah masa ni....




after lunch uruskan hal lain then balik rumah rest...jam 6 petang baru amek wazif dekat rumah pengasuh...

kalau ikutkan dalam website yang daku paste kat atas tadi tu, sakit ni dia akan baik dengan sendiri nya n memangtakde ubat khusus selain pain killer..hoppefully lepas ni makin berkurang n semakin sembuh la hubby...insya allah...aminn....:))

- Posted using BlogPress from my iPad

Jun 20, 2012

moh kite ke Petrosains...

Alhamdulillah...seronok dapat bawak Wazif melawat Petrosains..lama dah idam2 saat ni...aritu dah nak bawak tapi ayah kata tunggu Wazif bijak lagi nak kenal benda2 dalam tu...

sebagai ibu benda tu la hari2 duk berangan...sampai tiba masanya...tak plan pun..kebetulan emergency ke KL nak hantar dekat mak..then kebetulan jugak kaklong warded di Prince Court dah seminggu...

so...alang2 hantar barang n lawat kaklong...penuhi juga masa melawat Petrosains...kesian abanglong penat jaga anak2 seminggu n mak tak sampai lagi hari Sabtu tu, terus daku jaga anak buah sekali..angkut ke Petrosains la..tapi kakak mariah n juju maksu diorg amek sebab nak kene hantar n teman di kelas piano...bekerjasama lah kitaorg hari tu..hehehhehe...

ni kali kedua daku masuk Petrosains..tak banyak perubahan kecuali simulator yang disediakan tu..dulu simulator tu bawak kita ke pelantar minyak..tapi yang sekarang bawak kita naik roller coaster..mencabar sungguh...best tau..hehhehehe...

oklah...daku tepek gambar aje k...

sebab bawak mykad n mykid bayar murah aje..n ayah dapat lagi 50% off sempena hari bapa..berbaloi2...

makngah n fateh..dulu masa baby daku yang jaga dari umur 4 - 6 bulan...hehhehe

excited tengok abang fateh masukkan bola dalam tunnel....nak jugak tu..:))

budak sebelum tu buat tak berjaya..fateh sekali buat je dapat korek pasir...syabas beta..hehehe

wazif sangat kagum dengan dinosaur and taknak berganjak...

kenit aje budak nye...hahahhaha

sementara tunggu ayah naik simulator..


tak berjaya nak buat lagi tinggi sebab Wazif dah datang kacau..hehhehe

Wazif buli seorang kanak2 lelaki dengan meruntuhkan binaan budak itu..kesian..kesian..nak kene kuarantin si kenit ni..kacau orang aje kejenye..

Fateh..peminat kereta sport nombor 1 di Malaysia..bagi le apa je kereta dia tau nama..hehhehe

video
aktif bebenor...

lepas ayah turun dari simulator...turn daku n Fateh pulak...hehhehe..wazif kene tunggu besar sikit la baru boleh join k...:)))

masa tengah tunggu gondola nak keluar dari Petrosains tu wazif dah mengamuk nak susu...ngantuk sangat la tu...atas gondola dah selamat tido dah budak tu...seronok tengok Wazif kepenatan sebab aktif...alhamdulillah...:)))


next time nak bawak ke mana pulak ye...???

Jun 19, 2012

tempat baru yang dicuba...

daku suami isteri memang suka makan...dan mencuba restoran2 yang kitaorg tak pernah try...

the latest yang kitaorg dah try ialah Lila Wadi...terbaca di blog kawan dan teringin nak rasa apa yang best tu...

Lila Wadi specialize dalam masakan ala BBQ...tapi kitaorg tak try BBQ dia pun sebab macam kurang sesuai dengan kelasakan wazif..kang BBQ ke mana...wazif ke mana...hehehehhe

so..apa yang kitaorg dah cuba ialah...

homemade beef burger...sedapppp...

mushroom soup for little wazif...tapi ibu n ayah yang habiskan...not bad the taste...

Nasi goreng kambing....hmm..tak menepati citarasa kitaorg..:(

mango smoothie..kalau tak salah namanya la..lupa..hahhaha...

Ok..itu di Lila Wadi..but semalam kitaorg try restoran yang baru 6 hari buka di Kuantan ni...Hj Sharin Low Chinese Cuisine...

yg best nye ialah baru aje 3 hari lepas ajak mak makan restoran yang sama di Jalan Ampang tapi mak tak nak...balik Kuantan ternampak pulak restoran ni baru buka dekat area Megamall...

apa lagi terus ajak hubby try....kekekkeke...lepas kempunan kan...hahhahahha...

so...dekat sini apa pulak yang we all order n rasa....

Sotong hot plate...ada telur jugak dalam tu..amek saiz Samll je...sedap..

Ketam telur masin..sedap sangat..ketam besar..2 ekor ni ialah saiz SMALL juga tau..tapi tak habis makan jugak...:))

ayam butter..sangat sedap...wazif taram banyak jugak..sebab rasa dia lain dari yang biasa2 wazif makan..hehhehehe...


ok....ini jelah cerita perihal makanan kitaorg lately....kalau u all nak try..boleh la pegi kedua2 restaurant ni k....unik menu dia berbanding kedai2 makan yang biasa kita pegi tu..Lila Wadi u all blh try BBQ set dia..Hj Sharin Low boleh try masakan chinese style dia...at least hilang bosan asyik makan seafood or thai menu je kan...hehhehehe...

oklah...sharing is caring....berusahalah kalian..janjikan...daaaa....:))

Jun 12, 2012

Fakta or auta...kita tentukan...

Assalamualaikum...morning semua yang sudi membaca diari daku yang tak seberapa ni...

ingat lagi dulu masa mula2 berkecimpung dalam dunia blogger kalau tak silap tahun 2006 kot, daku saja2 je register sebab tengok orang lain ada blog, terasa nak jugak...

boleh juga isi masa lapang or bila ada sesuatu nak cerita, boleh mengarang dalam blog...asah bakat orang kata....

tak sangka dari dulu2 yang sebulan sekali pun susah nak create entry baru, bila dah biasa buat jadi rutin pulak n kalau 2 hari tak tulis apa2 rasa semacam...hehehehehe..ni kot orang tua2 kata 'alah bisa tegal biasa'..mula2 rasa susah..lama2 rasa senang..:)

takpela tu..bukan nak cerita pasal pengalaman berblog pun..tapi nak cerita pasal tajuk entry kali ini...fakta ke auta...

seperti yang kita tau la maksud fakta to is sesuatu yang betul..yag sahih..ada bukti..and auta tu is cakap2 kosong or cakap tak berasas...takde bukti...

tapi ada dua keadaan sebenarnya kalau kita nak kaitkan sesuatu tu dengan auta..it is either memang betul2 benda tu tak betul or kita yang tak cari maklumat yang betul tapi just assume benda tu tak betul..itu pun orang boleh terpengaruh benda tu sesuatu yang auta...

takpela tu..daku tak suka nak elaborate benda2 yang takde bukti nih..hehhehe..nanti daku pulak tersalah cakap..macam mana tu...hehhehehhe...

so apa kaitan tajuk tu dengan entry kali ni is daku just nak membuka minda orang2 di luar sana tentang bisnes daku sekarang ni...ialah...daku berada dalam bisnes ni dan banyak benda yang daku jumpa dan mula percaya..kalau dulu biasa dengar cakap2 auta orang..tapi bila sendiri berada dalam dunia ni, daku jumpa lagi banyak fakta...

takpe2..tak perlu nak percaya dulu...bukan sebab daku buat bisnes ni daku kene cakap semua yang baik2 tentang bisnes ni..tapi korang nilai sendiri lepas habis baca k...but if u wanna leave this page now...my pleasure...:)...ni sekadar luahan dan sharing sahaja...tak perlu bayar apa2 pun....hehehehehe...

what u have to know the facts about Premium Beautiful business are :

1) Produk boleh pasar, demand tinggi

seriously, masa mula2 daku nak venture into this business..sangat2 risau..sebab tak pernah jual barang mahal macam PB...tapi bila fikir2, barang zaman sekarang ada ke yang murah nak2 yang berkualiti ada superbrand, ada lifetime warranty.

contoh nye macam IPAD, aircond, smartphone..3 benda ni dah cukup sebagai bukti produk high demand sebab berkualiti dan bagi keselesaan pada kita...kalau kita beli, kita tak rasa mahal pun kan..?

tapi PB best sikit la sebab warranty dapat seumur hidup..if IPAD kita ni kita campak sekarang ke lantai n claim warranty, korang rasa Apple nak bagi ke free warranty tu...nak2 pulak korang dah pakai lebih setahun baru rosak..:)

tapi PB anytime rosak korang boleh hantar repair dan memang percuma..minimum jangkamasa pembaikan is 2 -3 bulan depend on jenis kerosakan sebab HQ akan hantar korset korang ke kilang.. bukan jahit dekat makcik tailor belakang umah sape2..so harga yang kita bayar tu sangat berbaloi...





and seriously, pertanyaan2 dan order untuk PB dan akseosori tak pernah putus...baik daku yang buat setahun bisnes ni mahupun rakan-rakan kongsi yang baru bermula...memang terbukti demand tinggi...

Order tru emel
 
Order tru emel

Order tru emel

Order tru fb

 Order tru fb

 Order tru fb

 Order tru fb


2) Training dan bimbingan FREE direct dapat dari pemimpin yang dah berjaya

This is 1 of the main reason kenapa daku berani venture dengan 0 knowledge about the business masa mula2 dulu...looking back 2 years ago...apa yang dak buat ialah setahun duk membaca blog2 Hanis dan Maisarah...lepas tu terasa je dalam hati diorg ni muda2 dah berjaya dan semakin berjaya...and setiap bulan lahirkan rakan-rakan kongsi baru yang cemerlang...bila pegi trip tak pernah pegi sorang2...mesti ada muka baru dan lama yang ikut sama..

rupanya bila dah masuk ke dalam team ni, bonding antara kami memang erat even sebelum ni tak kenal pun sesiapa...especially bila pegi kelas, kenal semua muka2 usahawan muda dala team Hanis Haizi...rasa semangat tu lain sebab sama2 compete nak berjaya...

dan datang dari mana ilmu2 untuk berjaya tu kalau bukan dari Hanis dan Maisarah sendiri..mereka tak lokek ilmu..dari sini la daku belajar term O-Group dan Personal Touch...sesi2 ni ialah sesi download ilmu pada kitaorg...lepas dapat terus boleh apply dan konsisten je...

O-Group dengan CDM Mai dan DDM Nurul

business meeting buat dekat rumah je...ni meeting nak tunjuk cara buat duit..buat meeting dekat opis tambah kerje bagi orang stress...hehehehehe

CDM Mai dan DDM Nurul turun Kuantan untuk O-Group

sesi orientasi partner baru..semua basic diajar supaya boleh mula dengan cepat dan follow direction yang betul..dapat kurangkan risiko silap

personal tuition dari CDM Hanis Haizi

another personal touch session dari Hanis dan Nurul

kelas percuma untuk sapa2 yang nak tambah ilmu sedia ada tentang produk dan marketing plan..tak amek attendance ok..jangan risau...:))

tusyen peribadi lagi dari Hanis Haizi...pengalaman dia buat business ni selama hampir 4 tahun sangat2 berharga dan kami as her business partner dapat tips2 tu secara percuma...seronok kan...



sweet session dengan CDM Maisarah

buat keje apa pun jangan sekerat jalan..Allah tak suka...bila istiqamah..memang boleh nampak hasil..dan yang paling best ILMU yang dapat tu percuma sahaja..tinggal kita nak tiru bulat2 dan nikmati hasilnya bulat2 jugak..:)

ILMU ni penting untuk kita kaut banyak2 dari insan2 yang dah berjaya ni sebab tanpa ilmu kita takkan maju...orang yang ada ilmu campak la kat tengah laut pun tetap dia akan berjaya membentuk pulau di situ...:)

3) Backup 100% dari pemimpin

Daku yang bermula dengan takde ilmu apa2 tentang produk dan bisnes, memang sangat2 takut bila nak kene berhadapan dengan orang..memang la kita pakai..tapi pakai dan nak share dengan orang satu benda yang berbeza...kalau takde skill memang kita tak yakin..tapi yang bestnye...kita ada orang nak ajar dan backup..

CDM Maisarah backup daku dan tolong sponsor prospek jauh dari Brunei

ingat lagi daku masa bulan pertama daku buat bisnes ni dah ada buyer contact....prospek pun ada yang nak tau tentang bisnes...so apa yang daku buat ialah bagitau pada CDM Mai dan Nurul dan mereka akan turun padang...mereka akan tunjuk cara dan hands on terus secara real life teknik2 deal dengan customer dan prospek daku..masa tu la proses belajar sebenarnya berlaku...kita ni kalau nak berjaya cepat jangan malas2 belajar....tambah lagi dari orang yang memang tunjuk bukti2 berjaya kan...setiap kata2 yang keluar dari mulut diorg daku take note untuk dijadikan rujukan next time...

daku bantu rakan kongsi baru share tentang produk

DDM Nurul pemimpin daku bantu personal touch rakan kongsi baru daku..

balik rumah daku apply pulak dekat hubby..sampaikan hubby dah faham marketing plan business bini dia ni...nak cerita dekat anak masa tu wazif umur 4 bulan lagi...hehehehe...

cantiknya bisnes ni sebab kitaorang saling bantu membantu...nak berjaya cepat dalam bisnes ni takde benda lain kene buat selain daripada membantu rakan-rakan kongsi berjaya dulu..automatik kita pun akan mendapat kejayaan yang setimpal..itulah bestnya bisnes berkumpulan..

masa ni turun ke JB bantu rakan kongsi daku share business pada kawan

business sharing dengan seorang legal practitioner...

sesi membantu team Brunei untuk product and business presentation


kalau tengok bisnes konvensional diluar sana kenapa susah nak cemerlang..sebab bergerak sorang2...takde kumpulan nak bergerak sama dan saling backup each other...

bila sorang2 ni senang putus asa..tapi bila ada kawan2 dalam satu kumpulan masing2 akan cover sesama kumpulan dan semangat sentiasa membara2 untuk compete ke arah yang lebih positif...seronok sangat...

4) Diraikan untuk setiap pencapaian dalam bisnes

Best nya buat bisnes ni kita sentiasa rasa sangat2 dihargai..ibarat penat lelah kita tu bos tahu dan bayar balik melalui Majlis penganugerahan dan juga trip melancong yang semuanya ditanggung beres...

kalau tengok pada syarikat2 besar di luar sana, pernah tak dengar semua staf ditaja sampai 7 flight pergi ke mana2 diluar Malaysia...tak perlu tengok jauh2..tengok opis terdekat dengat kita je...hehhehe..dan ini memang berita terbaru..stokist daku B32 alhamdulillah this time berjaya bawa kami usahawan2 yang bernaung dibawahnya ke Guangzhou, China sebanyak 7 flights..sampai kene pecah2 group sebab tak muat nak sumbat semua dlm 1 flight..hehhehehe....

daku sendiri alhamdulillah setahun buat business dah pegi 5 negara...

Hong Kong pada Oktober 2011...6 bulan lepas buat business

Vietnam pada Mac 2012..trip pertama bersama Green Leaders Group

Belgium dan Holland pada April 2012...trip kedua bersama Green Leaders Group

Guangzhou, China..trip ketiga bersama Green Leaders Group dan alhamdulillah dapat membawa mak dan seorang business partner bersama2..entry tentang ni boleh baca dekat sini ye admieshuhada

selain melancong, kami juga diraikan dalam majlis glamour..siap dapat naik pentas dan bila dah ada rakan kongsi yang berjaya..dapat tengok rakan2 kongsi pulak naik pentas terima anugerah masing-masing...perasaan bila dalam majlis macam ni memang speechless...terasa macam lepas deliver baby kot..hehehhe..susah payah 'push' sebelum tu tak terasa dah bila berjalan naik atas pentas n genggam anugerah...hehehhehe....

2nd time make over diri selepas majlis kawen dulu2...rasa tak selesa je masa ni..hehehhe

1st time bergambar dengan CDM Hanis..setahun baca blog dia..akhirnya dapat berdiri sebelah bergambar...macam tak percaya je masa ni..

1st time naik pentas terima anugerah pangkat pertama sebagai Sales Manager...nerves time nih...hehhehe

masa ni dah pandai demand dengan MUA...hahhaha...3rd time pegi majlis anugerah sendiri...naik pentas untuk pangkat ketiga pulak..

posing pun dah macam2 gaya...tak kekok macam 1st time dulu..hahahaha

me on the stage..happy sangat masa ni berjaya mengorak langkah lebih tinggi...

ni masa nak raikan CDM Maisarah naik pentas terima crown..


bersama CDM Maisarah Ibrahim..mentor daku yang muda tapi kaya dan berjaya...

and as a normal woman..mesti suka nak cantik2 kan diri..pegi majlis ni je la yang dapat make over lebih2 sikit...invest sikit dengan baju glam dan make over muka...seronok sangat2 rasa macam selebriti...even selebiriti kampung takde sape kenal pun tak ada daku kisah..hehehehe..janji daku yang naik pentas tu dengan rakan-rakan kongsi lain kan..hehehehe...

tak lupa juga stokist pun akan bagi kita reward kalau kita usaha lebih sikit setiap bulan..macam yang daku pernah dapat ialah JAM TANGAN berhantu dari stokist sebab berjaya buat sales 50 sets dalam sebulan...hehehhehe...

berjaya..alhamdulillah...:))


hehehhehe...best kan leader pun promote kita...hehhehe

rezeki ni berpihak pada yang berusaha je...sampai bila kita nak terasa tengok orang lain boleh buat...dulu daku macam ni la..tapi sekarang alhamdulillah bermula dengan percaya daku mengorak langkah dan merasa sikit demi sedikit hasilnya..

bila dicanai dengan orang yang banyak tunjuk bukti ni..kita akan dapat hasil sama macam diorg....sebab kita buat bisnes nak buat sungguh2 dan duplicate je apa diorang ni dah bagitau...

takde orang buat bisnes nak gagal..kecuali kita pergi menuntut dengan orang yang tak jadi...dan diri kita sendiri malas berusaha...rezeki tak datang bergolek yooo...hehehehehe...


so..rasanya cukup dah bukti2 yang daku perjelaskan di sini..at least yang membaca dah tau 50% about the business kan..kalau rasa berminat nak tau another 50% rahsia2 Hanis ajar daku tu, boleh kita menuntut di luar k...just gimme a call...

oklah..dah panjang sangat berceloteh..daku out dulu...daaaa...

berusahalah kalian..janjikan..:))