Dear reader, thanx a lot for visiting this blog..do follow by clicking the button below..tqvm..:)

Mar 1, 2010

BBQ dinner..ooo la la...

cuti maulidur rasul baru2 ni family maksu yah dari kl datang...diorg sampai malam hari jumaat tu...
dari kiri: maksu yah, najwa, nadia

esoknye sabtu diorg pegi jalan2 di cherating and teluk chempedak..daku tak ikut sebab hubby ada mesyuarat kat sekolah + nak prepare bahan2 memasak untuk malam tu....

konsep dinner malam tu unplanned sebenarnya...tetiba je pagi sabtu tu daku terasa mcm nak buat ayam bakar n laksa penang untuk makan malam...beli bahan2 pun start hari sabtu tu jugak lepas hubby abis meeting..hehehe..mmg rasa terkocoh2 la..tapi sebab keinginan kuat..berjaya gak mencari bahan2 yang diperlukan.

Sampai rumah dalam kul 1.30..rehat2 kejap...kul 2 start dah daku bekerja di dapur..sediakan bahan perapan ayam n hubby yang sangat baik..rajin..hensem itu telah menolong daku menyiang ikan untuk direbus....setel segala kerja2 menyiang daku start merebus lak ikan2 tu untuk di buat kuah laksa...
ada la dekat 5 jam la daku n hubby bekerjasama di dapur pada hari tu memandangkan family maksu outing n kul 5.30 baru sampai umah untuk menolong..tapi that time seme benda dah setel dah....cuma tinggal kerja2 membakar ayam masih berjalan sehingga jam 7 malam...sian hubby berpeluh2 dia...
overall nye, aktiviti unplanned ini telah berjaya dengan bestnye dan semua orang kekenyangan yang teramat...memandangkan laksa ada tinggal lagi sikit, kitaorg buat kan meny untuk breakfast esoknya pulak, then ayam bakar tinggal 3 ketul tu selesai diratah oleh maksu n anak2nye masa breakfast tu jugak...hehehe...
next time rasa2nya boleh buat lagi tapi kene make sure ada orang blh membantu hubby bab2 membakar ayam tu...kalo setakat buat laksa tu daku sorang2 leh marathon sendiri lagik...hehehehe....

oklah...ya jak lah oo...adioss....daaaa.....:D

2 comments:

ummi Eiz said...

mane dpt resepi perap2...hebat noooo

admie said...

hehehe..tanya kawan yg biasa buat..bahan dia simple je...kalo aku aku emel le nnt ye..:D