Dear reader, thanx a lot for visiting this blog..do follow by clicking the button below..tqvm..:)

Mar 12, 2010

food hunting...

semalam daku n hubby pergi ECM...plan nye nak carikla Lelapan Cafe seperti yang diblogkan oleh Sue tu...menu yang di hunting ialah ayam penyet...mmg suka makan ayam ni setelah try di Wangsa Walk Mall, Wangsa Maju dulu...

sampai kat lokasi nampak cafe ni tutup pulak dah...sms Sue n rupa2nya memang cafe ni tak bukak malam..hampa giler...then on the way nak ke lokasi lain terlintas kat satu kedai makan di corner bangunan yang sama...

hubby terus cakap kedai tu pun jual makanan indonesia...nama kedai tu Pondok Laguna...nampak macam kedai baru n cantik interior design dia...tanpa buang masa hubby carik parking n kitaorg masuk dalam kedai tu...alhamdullillah...rezekin daku nak merasa ayam penyet masih ada...
antara menu yang display kat board....banyak lagi dalam buku menu...

so..apa yang daku order untuk dinner semalam ialah nasi goreng rica rica, nasi goreng laguna untuk hubby, ayam penyet, guava juice with asam boi dan ais limau untuk hubby.

masakannya sedap tapi harga maybe untuk dinner once in a blue moon boleh lah..hehehe....untuk semua tu harga nya daku bayar semalam RM39.00...macam makan kat pizza hut la kot kalo amek menu lengkap ada pizza, air, sup dan add-on menu...:D
so..daku rekemen sape2 yang nak try boleh pegi la either Lelapan Cafe or Pondok Laguna....ye la kan..kalo dinner kat luar either makan fast food or kedai masakan thai..y not try sekali masakan indonesia lak...

2 comments:

ummi Eiz said...

ohhh itu ke misteri laguna2.... ingatkn pi redang tadi huhu

admie said...

hehehe...bila mau dtg sini makcikkk...?...hehehehe...