Dear reader, thanx a lot for visiting this blog..do follow by clicking the button below..tqvm..:)

Jul 4, 2011

wazif..wazif..

sejak masuk 7 bulan umur dia sekarang ni..daku dah terasa macam wazif ni dah jadik anak bujang dah..:((..sedihnya..ada ke ubat bagi baby kekal baby sampai tempoh yang kita nak..muahahahhaa...

apa yg daku perasan sejak 2 menjak ni..dia dah pandai buat2 meragam..nak2 bila nampak daku lalu lalang dari jauh tapi tak jugak pegi2 dekat dia and dukung dia..even masa tu dia atas riba ayah dia..hmmmm..penat la macam ni..selalu daku kalau nak lalu lalang tpt2 yang bakal dia nampak..memang kene lari cepat2 or menyelinap terus...kalo tak..tak jadi keje lepas tu..hehehe..:)

then gaya tido pun dah ala2 sepupu2 dia kat kl nun..beralih2..telentang la..telungkup la..hahahaha....semalam jenuh betulkan..balik dia telungkup kan semula badan dia..gaya feveret dia buat masa ni agaknye...

sekarang suap makanan kat dia sambil dia main dalam walker...walker tu statik la tapinya...sambil dia tengok tv..

pasal video gummy bear..sejak dia umur 3 bulan lebih dia dah tunjuk minat kat video ni..kalau mengamuk je..daku akan pasang video ni..memang kompem diam..senyap n tekun menonton..lepas abis terus ngamuk semula..muahahhaa...tengok je la video kat bawah ni..haishhh...
video

and semalam..ayah nak buat keje electrical sket kat umah..so ada bunyi2 bising drill dinding..n ibu pulak ada job kat kuantan pasal bisnes..so ibu angkut la sekali wazif jumpa client ibu..then nak balik tu ayah kata tak siap lagi keje..kene lepak la dulu kat mana2..time tu pulak wazif tido..so ibu terus ke taman gelora..cari parking tepi laut..sambil layan KFC..sambil tengok pemandangan air laut...huhuhu..bila la nak ajar wazif pijak pasir pantai lak kan...ehehhehe..:)
seminggu lepas kesian dekat wazif...dia diserang selsema n jangkitan mulut...ibu panik n sedih sebab babysitter yang call...dari hari ahad lepas dah perasan yang wazif taknak menyusu macam biasa..bila letak je puting dia lepas kan..tp dia lapar...then isnin tu ibu bawak pegi klinik amek ubat selsema wazif..tp lupa pasal hal dia taknak menyusu tu..memang ibu rasa ralat sangat...kesian anak ibu...

tapi alhamdulillah now dah baik dah..dia pun dah kuat menyusu semula dah..cuma bab makan tu je dia masih taknak..tak tau la kenapa dia mmg tak suka makan..takkan nak bagi makanan pepejal mcm org dewasa nye kot..haiishhhh..part tu mmg ibu masih lg pening tak tau nak buat cara mana lagi..ada ke sape2 nak share pengalaman korang kalau ada baby yang taknak makan nih...?..:(((

2 comments:

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

salam admie..comelnyaaaa wazif.K.atie sonok tgk gelagat dia tgk kartun kat laptop..so cute!!

Nk gtau hadiah dah sampai,nanti k.atie buat n3nya yer..TQ

shuhada said...

hehhee..thanx kak atie...ok2..nnt bgtau ye entry tu..:)