Dear reader, thanx a lot for visiting this blog..do follow by clicking the button below..tqvm..:)

May 23, 2008

Juwaini vs day 4

petang tu helmi yang uruskan amek Juwaini kat nursery..

daku malas + penat + nak siapkan apa2 yang patut before si kenit tu balik..

nanti kalo dia dah start nak memerap aje..susah pulak nak buat keje..

nampak mcm mood dia bagus..cuma dia batuk teruk...

budak2 kecik ni kalo berjauhan dengan mak pak diorg memang senang sakit ke erk...?

maybe dia rindu2an la tu kan...

petang tu lepas bagi dia makan bubur..kitaorg lepak2 aje kat depan tv sambil gurau senda ngan dia...

nampak mcm happy aje la dia kan sbb ada yang melayan dia main...

lepas magrib bawak Juwaini ke klinik amek ubat batuk lak..kalo tak susah dia nak tido nanti..kesian dia...

On the way balik dia dah lena dalam kete...alhamdullillah..takde dah nangis2 jerit2 mcm semalam tu...daku pun dapat tido dengan aman dan tenteram..terbangun beberapa kali untuk buat susu tu biasa la...small matter..hehehe...

Pagi hari -5 pun dia bangun awal...nasib la daku memang dah siap2 pakai tudung..prepare barang2 dia semua..just tinggal nak sidai baju n kemas tempat tido aje la...

sementara helmi bersiap, daku main2 la dulu ngan dia...then helmi lak ganti..n daku gi sidai baju..

tp kitaorg silap pulak pagi ni sebab helmi yang uruskan hantar Juwaini ke nursery...apa lagi..meraung le budak tu bila helmi letak dia kat lantai kat nursery tu...

selalunya daku yang akan hantar...n daku akan masuk terus ke dalam bilik n baringkan dia slow2..n main kejap..bila tgk dia dah blh terima suasana blk tu..baru daku chow...

sian dia...takpela..sekali sekala meraung kene tinggal..hahahaha..

esok maybe mama Juwaini datang...mcm sedey pulak nak pisah ngan dia dah...huhuhu...