Dear reader, thanx a lot for visiting this blog..do follow by clicking the button below..tqvm..:)

May 22, 2008

Juwaini vs day 3

balik keje petang tu dlm kul 5.30 daku pulak yang uruskan amek Juwaini di nursery...

dari garaj umah daku rasanya mcm dah dengar suara Juwaini menjerit..nangis...

so..cepat2 le daku letak barang2 n terus ke nursery tu...

mmg betul pun..entah ape la yg tak kene tu..nak kata kene tinggal sorang2..ada org dewasa kat sebelah dia...

lepas simpan barang2 dia kat umah, daku bawak dia jalan2 ngan push chair ke taman permainan berdekatan...

tapi tak lepaskan pun dia main apa2...just jalan2 sambil bagi dia makan biskut...

lepas 30 min lebih kurang..daku bawak dia balik n main ball aje kat garaj..

dari riak muka dia mmg nampak le muka org tak ceria...

risau daku kalau2 malam nanti dia nangis2 ke...

plan nak masak bubur nasik untuk dia tapi dia dah start mengamuk lepas mandikan dia...

kalau biasa2..mengamuk mcm tu tandanya dia nak jalan2 kat luar lagi...

so, helmi bawak le dia jalan2 kat luar sekejap...tp dia taknak..dia nangis lagi kuat..

then daku lak try..pun sama...kitaorg dah start risau le sbb hari dah nak magrib..tapi dia nangis makin kuat..siap teran2 suara lagi...

selalunya kalau dia nangis mcm tu, ada la yg dia tak puas hati tu...tp kitaorg mana le faham..so..terpaksa le pujuk2...seksa wooo...

dalam kul 7.30 rasanya dia tertido..lepas segala usaha telah dilakukan...alhamdullillah...setle kes pertama untuk malam tu.

dalam kul 9.00 malam..Juwaini terjaga semula..nangis sama macam petang tadi..meraung2 sekuat hati..plus sedu sedan...sedey betul tengok dia...apa la yang dia marahkan sangat ngan kitaorg ni...

dia duduk atas toto sambil nangis n pandang kitaorg...then kitaorg pura2 tido sebelah dia...botol susu kitaorg letak betul2 depan mata dia...saje nak tengok akal dia nak ke taknak susu tu...alih2 senyap aje si Juwaini tu..rupenye dah pejam mata sambil menyusu...alhamdullillah...setle pulak kes kedua tu...

kul 1.00 pagi dah masuk day-4 Juwaini terbangun sendiri..tapi musykil sikit sebab mood dia amat baik..dia berckp sorang2 tapi pandang daku..kemudian dia pandang helmi...sbb takde org nak layan..dia tido semula dengan sendiri jugak...

kul 4.00 pagi dia terjaga lagi..kali ni lagi best...dia amek buku n baca ikut gaya bahasa dia..siap gelak2 lagi...lepas tu dia join helmi tengok bola...duk atas riba sambil bersandar dan menikmati game bola...sampai kul 5 pagi tu...daku yang tension sebab kalau dia tak tido, susah le kitaorg nak bersiap gi keje nnt...so..daku terus letak dia dlm buaian n paksa tido...setle...

pagi hari ke-4 dia bangun awal..nasib baik helmi tak kuar lagi..so..sempat le dia temankan sementara daku bersiap...n urusan hantar dia ke nursery jugak lancar seperti biasa..alhamdullillah...

fuh..sangat tertekan daku rasa nak mengharungi hari ke-3 semalam...tapi alhamdullillah...kitaorg masih dapat bersabar melayan karenah Juwaini..harapnya hari2 yang seterusnya dia ok lah macam hari 1st tu...insya allah...

tunggu update utk hari ke-4 lak ye...

adioss....