Dear reader, thanx a lot for visiting this blog..do follow by clicking the button below..tqvm..:)

Dec 10, 2007

ceritera weekend baru2 nih

hari sabtu gi kenduri sue...sampai2 tu sue tak siap lagi..ingatkan dah prepare utk bersanding ke mkn beradab ke..sbb rasanya dah lewat dah tu...selalunye gi kenduri kawen kul 12 dah terpacak kat umah pengantin..sbb mmg aim nak makan aje...utk umah sue ni..daku n hubby gerak dr umah kul 1 tgari..n sampai kat situ kul 1.30 tghari...kiranya lewat la dr amalan biasa2 gi kenduri...sampai situ terus masuk umah sue dgn muka tak malunye sbb tak nampak pun sape2 ahli keluarga sue yg blh di salam2 kat luar rumah tu...kat pintu umah br nampak adik sue si khairul...terus aje tanya sue kat mana n terus aje menuju ke blk pengantin...tp tak leh masuk lak sbb informer bgtau sue tgh make over...ala...daku terus turun n decide sendiri untuk makan dulu..takde org jemput pun..muahahhaha....berdikari le kan sbb kalo nak tunggu org jemput..sampai sudah le duk aje mcm patung kat luar rumah tu..biasa le kenduri..tuan umah mmg busy nye..blh jugak tak perasan faie dah lama terduduk kat tepi tpt ambik lauk pauk tu..punya le tak tgk org kiri kanan...ahhahahhha....dlm masa makan tu br le nampak kawan2 opis yg lain sampai..diorg pun selamba aje terus duduk n makan..sementara tak ramai org tu...kang dah ramai susah pulak nak beratur dan menunggu....setle makan daku naik balik ke bilik pengantin dengan harapan sue dah siap cantik semua tp tak siap2 lagi...aih..kui bp nak bersanding nye nih..disbbkan hubby ada jemputan lain..nak taknak terpaksa le beredar jugak...salam2 ngan sue n dapat doorgift n terus chow...tak jumpa pun mak sue sbb tak nampak langsung dlm umah tu...takpele asalkan sue tau kitaorg datang..hehehhe...

ahad lak pi kenduri sambut menantu kat temerloh..umah fadzil...bestnye...dah lama tak rasa berkonvoi2 mcm tu..last sekali daku konvoi ke temerloh ngan opismate ialah masa gi kenduri dollah...selalunye perjalanan dari tol gambang nak sampai ke rnr temerloh tu rasa mcm jauh sangat..bosan sangat...tp bila beramai2 ni (7 buah kete dr kuantan) rasa mcm cepat aje masa berlalu..tetiba dah nampak signboard tulis 2 km lagi ke exit temerloh...hehehhe....kenduri kat umah fadzil pun biasa2 aje...nasib baik masa sampai tu tak hujan..dah le kene jalan jauh nak ke umah fadzil sbb jalan sempit..tak cukup ruang nak parking kete kalo masuk sampai dalam...tp best aje sbb kitaorg yg pi ni ramai..jadi mcm rombongan nak meminang fadzil lak jadinye..hahahhaha....masa makan tu hujan turun dengan lebat nye..tp sekejap aje..setle semua kitaorg pun balik le...daku n hubby decide nak join faie balik umah mak dia kat kg temin..bila lagi kan nak sampai ke umah faie..alang2 dah dekat tu baik pegi aje...campur tolak kiranye dr exit termerloh tu ke umah mak faie dlm 30 minit le...faie jamu makan keropok goreng..nyum2..on the way blk singgah rnr temerloh...banyak nye le umat manusia..hujan pun amat lebat di beberapa area atas hway tu....sampai kat umah kul 5 ptg....tido kejap sbb ngantuk giler masa dlm perjalanan balik tu...bangun tu terus mandi n uruskan apa2 yg patut...malam tu lepas magrib kuar semula sbb bosan duk kat umah....ala..gi giant aje sbb hubby tiba2 teringin makan spaghetti....

so..that's all...muahahhahha....