Dear reader, thanx a lot for visiting this blog..do follow by clicking the button below..tqvm..:)

Oct 30, 2012

big boy already...

Yahoooo.....


next month Wazif turn 2 years old....daku tak finalize perancangan untuk sambut birthday Wazif ni macam mana this year...but pre-discussion dengan ayah Wazif dalam kereta masa on the way balik dari Raya Haji aritu hubby decided untuk buat doa selamat...

but cara nak buat tu daku belum plan...either buat dekat rumah + makan2...or just buat dekat masjid perumahan + hantar makanan ke sana untuk jemaah masjid je...

sebab tarikh 22 November jatuh pada hari Khamis malam Jumaat....so macam best je kan kalau dapat raikan dengan jemaah masjid + bacaan Yasin + doa selamat sekali...apa pendapatan u all?

and this point of time, Wazif dah macam big boy tau...banyak aksi2 dia yang menyejukkan hati daku as ibu...

contohnye bila daku mintak tolong dia hantar barang ke dapur, laju je dia buat...but mostly barang2 tu dia campak je dalam sinki...contohnye botol2 susu dia la...n kesian dekat opah Wazif baru2 ni..maksu Wazif mintak tolong dia hantarkan cawan kaca...daku lupa nak pesan budak tu pakai campak je nanti...tup tup dah sampai dapur n dia pomm dalam sink opah...terserpih cawan tu...hehheheheh...

then bila balik dari umah pengasuh....usaha nak bawak beg hitam dia sendiri...beg hitam tu isi baju2 dia...ringan dari beg susu dia..kalau tak bagi..sure meraung punye..

then nak tolong tutup gate...n nak tolong bukak pintu jugak...but ususally daku tak bagi la sebab dia mana reti nak masuk kunci lagi...hehehehehehhe

and semalam paling ketara perubahan dia...dah tak meraung bila daku tinggalkan dia lama2 depan tv sebab nak mandi...

Wazif memang request nak masuk bathroom sama bila tengok daku amek towel..tapi lepas explain kat dia...dia faham kot..hahhaha..terus mintak susu n dia bentangkan tilam dia tu...then terus baring sambil tengok tv n tengok ipad...

daku slow2 la ke bilik air...lama jugak daku mandi semalam..hahahha..n seronok bila takde orang ketuk pintu meraung kat luar nak masuk sama...hahhahahah...

abis mandi daku kemas2 dapur dulu, ada beli ikan..so terus siang2 n bersihkan...pun takde budak tu mengacau...memang heaven rasanya semalam buat keje jadi cepat tak macam selalu kene berperang ngan si kenit tu..

then bila dah azan baru dia cari ibu kat dapur....mintak dukung...rindu la tu kot lama takde bau ibu kat sebelah..

malamnya lepak2 je depan tv dengan dia..n dia tak bagi bangun suh teman dia baring2 sambil main game tembak2...siap ajar ibu lagi macam mana nak main tu yang tak tahan tu...


Wazif amek jari daku...dia tarik bawak ke ipad..then dia sebut apa ntah...maybe arahan kot suh daku jump or shoot...hahhahahahahha...layankan aje la...



oklah...later kita update lain story pulak...daaaa...berusahalah kalian..janjikan..:)))

1 comment:

nur said...

hi..blog walking here..singgah ler blog sy gak kat http://precioushandsatelier.blogspot.com/ tgk bunga2 cantik mekar dlm cara berbeza ssuai utk deko umah anda..