Dear reader, thanx a lot for visiting this blog..do follow by clicking the button below..tqvm..:)

Nov 1, 2012

korang pengumpul jam tangan tegar ke??

 tajuk kene catchy sikit kalau tak u all taknak baca..kan...tapi catchy tak tu....ahaks...:D


semalam tengah susun2 jam yang bersepah atas meja and atas almari solek dalam bilik...disebabkan Wazif pegi mesyuarat dengan babysitter dia petang semalam...so ibu ada banyak masa nak buat keje macam ni...:)

after magrib baru dia balik rumah..haishhh....mengalahkan menteri busynye budak tu semalam..

habis mengemas semalam rupa2nya banyak jugak jam daku....daku bukan pengumpul jam..n tak jugak suka pakai jam..rimas kat tangan rasa...tapi dalam tak suka tu...terkumpul jugak 3 jenis...dan semua tu bukan saja2 beli..tapi ada yang orang bagi n ada yang beli atas sebab tertentu...

jom kita review satu2..hehehehehehe..


this is my 2nd wristwatch actually....jam tangan yang pertama yang betul2 daku pakai semestinya jam tangan yang dapat masa hantaran kawen dulu...tapi semalam cari tak jumpa...tak ingat simpan mana sebab jam tu dah takde bateri n tak pakai langsung dalam tahun ni...:(

jam2 yang dibeli masa sekolah dulu toksah kira la ye..sebab tu dah berzaman..ada satu je daku ingat abah belikan jam jenis kanta cembung...unik sangat tapi suka daku pakai pegi sekolah..hehhehe

ok..back to this jam tangan...ini dapat dari opis daku...sempena daku dianugerahkan Anugerah Perkhidmatan Cemerlang tahun 2007..rasanya la..tak ingat tahun tu sangat...


jam ni jugak daku tak beli sendiri....hadiah dari orang jugak...tapi ni dapat dari Madam Lam dan CDM Chan..owner stokist tempat daku selalu amek Premium Beautiful corset dan produk2 lain under syarikat...

tapi dapat bukan saja2 tau...daku berjaya cecah jualan sebanyak RM100,000.00 dalam sebulan...so memang dah jadi amalan dekat stokist ni diorang akan reward usahawan yang berjaya capai target dengan benda2 macam ni

selain jam, kitaorg jugak akan dapat hadiah pen, handbag jugak...pen kalau cecah sales RM720,000.00..which daku dah dapat jugak..hehhehe..alhamdulillah...handbg pulak bila dah capai sales RM2,000.000.00 which pangkat tertinggi dalam company...best kan..daku tak sabar nak dapat sales 2 juta tu pulak lepas ni...:))


ok..jam yang keempat dalam koleksi daku ni baru daku beli sendiri...actually masa tu tak terfikir pun nak beli...tapi tengok hubby shopping jam tangan dia masa kitaorg dekat Holland aritu...macam terpanggil2 nak beli satu jugak...hubby ajak amek jam Burberry sama macam dia..tapi daku tak berkenan dengan bentuk yang petak n agak besar dengan tangan daku...

so pusing punya pusing nampak cik putih ni dari jauh...macam tak pernah ada koleksi jam tangan warna putih..so pada daku nampak unik n lain dari sedia ada...terus try n rembat...bila balik Malaysia survey harga dekat kedai jam sini..memang berbaloi beli dekat Holland aritu sebab murah RM400...phhewwww...jimat duit akak..hehehehe...

nasib baikla memang hubby ada belikan kotak jam....so boleh la daku tumpang simpan dalam kotak tu....nampak kemas n senang nak pilih nak pakai jam apa hari tu...and takde la si Wazif pakai kat tangan n bawak jalan2...kalau jatuh karang sape yang murka kan..hehhehe...



nasib baik ini kotak simpan jam je...so takde can sangat daku conquer....muehehhehe....

so apa cerita jam u all..jom kongsi2 link kat sini...best jugak nak buat baca2 time free baca kisah koleksi jam tangan orang pulak...:)))

apa2 pun dalam kehidupan seharian kita..berusahalah kalian..janjikan..:)))


nak baca kisah bisnes daku..CLICK SINI

nak tau promosi barang jualan daku...CLICK SINI

5 comments:

Raden Allya Kay said...

saya pun tak banyak, so far ada 4 koleksi; Polo utk corporate looks, Casio G-Shock utk outdoor, Tissot (limited Edition) utk hot n classy n Guess utk blink2 :)

shuhada said...

allya...so u memang suka tukar2 la ye....i tak pandai main tukar2...mesti stick to 1 jam je...yang lain sampai abis bateri tak pakai..hahhahhaa...

Raden Allya Kay said...

mcm tukar2 baju n gadgets freak hehehhh... sy tengok Ada punya jam conventional design, sy preffer variety: mcm Guess tu siap ada extra tali. ngeee...

shuhada said...

allya,

i bukan pemakai jam tegar..that's why jam2 i seme sama aje..hehehe...n orang bagi..terima aje la..hehehehe..

aLia said...

sis,beli kat mana kotak jam tu?menarik.tgh mencari mcm tu jugak,tapi susah nk jumpa