Dear reader, thanx a lot for visiting this blog..do follow by clicking the button below..tqvm..:)

Mar 7, 2011

part 2 : perkembangan wazif

dah masuk umur 3 bulan ni..banyak jugak perubahan yang dah nampak kat budak kenit ni..bila pegang dia memang dah rasa la perubahan jisim badan dia..hehehe..dulu cikgu sekolah ajo kalo sebut 'berat' untuk manusia kene sebut 'jisim' bukan 'berat'..hehehehe...tak sabar nak timbang lagi...harap2 dah naik jadik 6kg ke..muahahaha..last 2 weeks timbang dalam 5.5kg...antara yang ketara perubahan si kenit ni sekarang ialah

mulut makin ringan nak bersembang dengan kita..pantang la kita bercakap depan dia or tak cakap dengan dia pun..mesti dia menyampuk..siap ngan senyum simpul or gelak lagi..kadang2 sampai jerit2..entah apa la yang dia nak bagitau kan..hehehe..tapi suka main sembang2 ngan wazif sebab happy tengok dia balas balik tu..hehehe...

dah boleh mengiringkan badan dia ke kiri or kanan..tapi masih dalam fasa 'malas' lagi...kalau biar dia sorang2 main..kadang2 nampak la dia buat aksi2 mengiring tu sambil berangan or main2 sorang2 dia..kalo kita ada kat situ..taknak nye dia..sebab dia nak main ngan kita je...hehehehehe

dah makin kuat menyusu...3 oz setiap sejam setengah..korang rasa macam terlebih susu tak....daku n hubby risau jugak terbagi lebih susu sebabnya ikut kata doktor patut nye selang masa nak menyusu tu mesti 2 jam ke 3 jam..tapi wazif ni sejak baby aritu memang selang masa menyusu dia sejam setengah....masa baby bagi 2 oz je..sekarang ni bagi 3 oz..tapi in between terpaksa sumbat pacifier sebab dia macam nak lagi susu...daku taknak la bagi sebab aritu penah bagi then dia muntah susu selambak..overdose la tu...so sekarang ni sumbat pacifier aje la kalo lepas menyusu tapi dia still mencari2...huhuhu...agak2 nye kan..dah kene bagi solid food ke erk...tapi dia baru 3 bulan..perut dia tak matang betul lagi kan..huhuhu...

dah pandai 'makan' tangan sendiri..sebelum ni sedar yang dia suka isap2 jari jemari n pergelangan tangan dia je..tapi semalam noticed yang dia dah pandai masukkan tangan dia ke dalam mulut..nasib la tak pandai masuk sebijik penumbuk tu terus..huhuhu...

hmm...tak sabar nak tengok apa lagi yang wazif pandai lepas nih...hehehee..

oklah..itu je nak cite...daaaa...:D

2 comments:

imang said...

dah nampak clear dah muka dia. mcm budak besor

admie said...

hehehe..nape selama ni tak nampak clear ke..so..ikut muka saya lagi ke..hehehhe...