Dear reader, thanx a lot for visiting this blog..do follow by clicking the button below..tqvm..:)

Mar 31, 2011

cite pasal makan jugak la...:)

bila blogwalking kat blog kawan2..seme cite pasal makanan je..so daku pun nak bercerita jugak la..hehehe...

baru2 ni daku emergency balik ke kuala kangsar..pakcik meninggal..dah lama dia sakit n dah lama terlantar kat spital kl..takziah untuk keluarga arwah, sedih sebab antara pakcik yang rapat dalam family masa kecik2 dulu..dah besar ni je jarang sangat jumpa..tapi memories remains forever kan..:(...semoga rohnya dicucuri rahmat dan ditempatkan di kalangan orang2 beriman..

beside cerita sedih, ada jugak cerita happy..tentang makan..mesti la happy kan..perut kenyang suka hati..tak gitu ke..hehehe..

kebetulan balik kuala baru2 ni ialah musim durian..nak dijadikan cerita..dari kat kuantan lagi daku craving for durian ni..nak2 pulak durian yang pakcik kat beserah tu jual..teringat2 je..mana taknye..tahun lepas tak jadi 'hantu' sebab pregnant...so tahun ni nak amek semula la title tu..ngehehehe...

tapi hubby tersangat busy tahap dewa..tak sempat langsung dia nak ke beserah nun n belikan walo sebijik...dalam berhari2 duk cakap nak durian nak durian..sampai sudah tak dapat2...nak pulak ahad tu dapat berita kematian arwah..terus la siap2 nak balik perak..

hubby plan nak makan jugak durian masa dalam perjalanan kat highway karak..tapi memang takde rezeki jugak..semua gerai2 tepi jalan yang jual buah dah kehabisan stok durian..memang ramai orang berhenti...agaknya ni minggu pertama musim durian ni kot..semua dah gian sangat..hahaha...

dalam hati daku kata takpela..nanti balik kuantan..try jugak cari...tapiiii...bestttt...sampai2 je kat umah mak..terus akak mariah jemput..'makan la sikit durian'...haaaa...durian ada ke..waaaa....best betui tu...cepat2 angkat barang2 masuk umah, siapkan wazif, buat susu semua..then tinggalkan dia kat depan tv..biar opah n maklang dia jaga...hehehhe...then kitaorg yang baru sampai ni terus pulun itu durian..

memang heaven sangat2...sebabnya mak daku dah masakkan pulut, kuah santan, kuah durian...durian mentah pun ada...waaa...memang kenyang durian malam tu...gambar takde ke?memang la..bukak2 je sange (tudung saji) terus terkam..mana sempat dah nak carik hanfon..hehehehe...

esoknya sebelum baik kuantan..pulun sekali lagi..tapi kali ni makan mentah je..hmmm..bestnye..bila la lagi nak balik perak nih..hehehehe...

oklah..minggu ni nak jugak carik kat beserah nun..hubby jangan buat2 lupa lak erk..:)

stop here dulu..nak mandikan wazif..terpaksa cuti sampai jumaat ni sebab pengasuh wazif emergency leave..anak dia eksiden kat kl..kesian pulak..

daaa....berusaha lah kalian..janjikan..:)

2 comments:

Madam Sooyaree said...

Rindunya durian!

Psstt... hi Wazif!!

shuhada nordin said...

hehehe...tu la...durian ni berhantu kan...baru lepas makan..eh..nak makan lagi pulak..hehehe...anyway..selamat berkenalan dan berblogging..:)