Dear reader, thanx a lot for visiting this blog..do follow by clicking the button below..tqvm..:)

Feb 11, 2008

cuti CNY

Kronologi nye...

- 2 hari sebelum CNY daku kene outstation ke BP...mula2 tu rasa mcm tak best aje sbb takde geng...then naik bas..daku tak bp gemo naik bas utk perjalanan jauh..rasa tak selesa...tp ok lah..takde pening2 yg rasa nak muntah tu...sepanjang perjlnn tak tido pun..sampai kat BP mmg sakit kepala giler2..tp siang tu sempat lagi jln2 ngan kwn2 baru...hehehe...lawatan ke UTHM mmg berbaloi sbb daku dah dpt idea sikit2 utk buat lawatan ICT ke sana..insya allah lepas setle lawatan ke UMT awal bln 3 ni...sebelum bertolak balik ke UMP sempat la shopping kain pasang kat Jakel Segamat...best betul

- balik dari BP, sibuk2 lak berkemas nak ke KB..uish..asyik perjalanan jauh aje..tp yg ni relaks sikit la sbb naik kete..sukeee...ehehehe...hubby pun nak nampak happy sbb 1st time dia nak jejak kaki di kelantan nih.Duk kat KB semalam aje sbb kene bertolak ke Perak lak. Kat KB pun sempat shopping kain pasang, tshirt hubby n tudung kat pasar khadijah n wakaf che yeh. Thanx tu en awie sbb dia yg bawak kitaorg ke wakaf che yeh tu..kalo takde diorg..sure daku n hubby jalan2 kat KB Mall n Tesco yg baru bukak tu aje..heheehe.

- esoknye pi rantau panjang sebelum ke kenduri kawen zura...shopping toto je kat situ sbb bonda pesan suh bwk balik toto..org ramai kat perak kenduri...hehehe...nasib baik kitaorg gerak awal ke rantau panjang..sampai kat situ tak le jammed teruk n masih selesa nak cari parking..siap blh pilih2 lagi nak park line mana2..hahaha...tp 10 minit lepas tu..tak sedor dah banyak giler kereta yg masuk kat tpt parking tu..sekelip mata aje..kul 11.30 chow dr rantau pjg n bernasib baik sekali lagi sbb on the way nak keluar dr rantau pjg tu mmg nampakle kereta berpusu2 nak masuk ke rantau panjang sampai jammed yg amat teruk..about 3 km gak le kete berhenti tunggu giliran..sure parking tak cukup nih. Tak yg tak bernasib baik nye..kitaorg pakai jalan jauh nak menuju ke rumah zura tu..kalo patah blk belakang naya lagi sbb jammed teruk kat jalan tu...so..jalan aje la..asalkan sampai..hahahaha....

- sampai umah zura tak ramai org lagi...n zura pun tak siap pakai baju kerawang2 lagi..hehehhe...maybe lepas solat jumaat kot br bersanding nye...kitaorg tak tunggu dah..terus makan sbb lapo n dahaga sangat2...hahahaha...lepas makan lepak kejap lam umah, bergambo semua...sungguh selesa la sbb takde org ramai lagi datang.Dlm kul 1.30 masing gerak ke destinasi masing2 n daku terus ke Grik la sbb nak balik Perak.

- lalu Bukit Bunga..sunguh excited nak guna lebuhraya timur-barat nih sbb last sekali daku guna jalan ni masa tu form 3...round satu semenenanjung ngan family selepas exam PMR...ingat nak singgah jugak kat Bukit Bunga tu tp panas giler cuaca n ramai giler manusia kat situ..so kitaorg gerak terus le ke grik. Horror gak ye lalu jalan grik ni sbb ada banyak signboard tulis 'Berhati-hati gajah melintas jalan'....woooo..gajah tu..takut sungguh daku..sepanjang jalan tu pun tak tido sbb signboard suh berhati2..hahahaha...sampai KK dlm kul 5.30 petang...sempat la rest2 sblm bergotong royong lak tolong bonda untuk kenduri ahad tu.

- ari sabtu konvoi ke Batu Gajah untuk majlis kenduri kawen pakcik..jauh betul la batu gajah tu..nama aje kat dalam perak..tp dah dekat benor ngan Klang...nyesal ikut jln lama..kalo tau mesti ikut hway nye...tapi apa pun kenduri tu berjln dengan lancar n semua selamat tiba nak balik ke rumah...ahad lak kenduri kat umah bonda daku utk majlis sambut menantu..tp sedih betul sbb kene gerak balik Kuantan sebelum majlis bermula..hubby kene gi kursus kat Jengka sampai Jumaat ni..kene tinggal..waaaaaa.....

Overall...perjalanan sangat menghiburkan walopon penat..shopping juga sangat best..hahahaha....on the way balik dr perak ke kuantan aje yg sempat join 2 - 3 traffic jammed..tp tak lah lama sampai berjam2....daku rasa cuti CNY kali ni mmg paling happening la dr segi percutian daku sendiri n traffic jammed di jln raya..hahahaha....

That's all...chow dulu...

1 comment:

jacker said...

Some of the content is very worthy of my drawing, I like your information!
costume jewelry