Dear reader, thanx a lot for visiting this blog..do follow by clicking the button below..tqvm..:)

Feb 22, 2008

boling...

bila bercerita ttg boling ni..daku rasa mcm kelakar tau...

dulu masa kat sekolah..daku ni boleh lah dikategorikan sebagai kaki bangku...sangat2 kaki bangku sbb apa2 sports pun daku tak blh main...

kalo dulukan beberapa hari sebelum hari sukan sekolah tu semua students kene terlibat dlm semua games untuk kumpul point untuk rumah sukan kan...yg terror2 je akan continue lawan masa hari sukan betul2 tu...part ni la yg daku selalu tak suka n selalu cari alasan taknak join....sbbnye daku rasa takde maknanye daku join sbb bukannye dpt point pun...kalo game lontar peluru tu...peluru tu jatuh betul2 depan kaki aje..kalo jauh pun..ada la dlm sekangkang kera aje...tak cecah pun garisan minimum yg ditetapkan...kalo lumba lari tu..kompem daku dpt no 2...dari akhir....blh diibaratkan..daku ni mmg betul2 kaki bangku la...

tp...bila dah bekerja ni..mcm kelakar pulak bila diingatkan2 balik..dari seorg kaki bangku daku skrg ni aktif bermain boling utk universiti...walopon tak hebat langsung mcm A bowler, B bowler or even C bowler tu...tp secara individunya daku amat berbangga dengan diri daku sendiri...
mcm tak percaya yg daku ada bakat utk bersukan..hahahaha...ingatkan akan jadi spesies kaki bangku sampai ke tua..hahaha...

hobi boling ni sebenornye takde lah didorong oleh sape2 pun or oleh apa2 sebab pun..dulu masa kat unimas, penah aje main sekali 2 ngan kwn2...bila dah keje ni 1st time main ialah masa geng2 lecturer FSK ajak main utk piala KMC..itu lah 1st time daku main untuk pertandingan n itulah jugak 1st time daku dapat jadi juara...kelakar kan..tak sudah2 kelakar rasanya....start daripada pertandingan tu la daku di offer utk join team boling universiti main kat sukan staf...masa tu tahun 2003 rasanya...1st set boling yang daku beli sendiri ialah bola boling yg masa tu daku beli dengan harga RM200...beg boling RM200 n kasut RM150++...masa tu terfikir jugak berbaloi ke tak beli bende2 tu semua....tp belasah aje lah sbb syarat nak ke sukan staf mesti ada set boling sendiri.

then masa 2004, daku stop setahun dari bermain boling...sbb kaki kiri daku injured....n bola boling daku tu siap simpan dlm stor lagi..siap bersawang2 n berhabuk2 lagi...kelakar betul...bila masuk tahun 2005 daku dah start aktif semula...tp lagi bersemangat la nak main sbb hubby beri keizinan dan dorongan...sometimes bila daku rasa mcm sedih ngan performance permainan daku...hubby willing nak teman daku gi practice n kadang2 dia pun main sama n selalunye dia mmg lagi hebat la....heheheh...n sekarang daku dah beli set boling yg kedua pulak..hehehe..hubby yg cadangkan daku tukar dari guna hard ball ke soft ball...hard ball selalunya mmg utk beginner n main straight ball aje...tp sbb daku dah selalu main n bola daku tu pun dah agak lama...hubby suggest daku tukar main hook..so..daku beli la bola soft ball medium pulak...skrg ni masih tak mahir main hook..tp practice make perfect kan..so..daku mmg kene usaha lebih la utk mantapkan lagi skill...

utk tahun 2008 ni...daku baru aje selesai main utk liga boling tertutup UMP...result keseluruhan belum keluar lagi..hopefully daku dapat capai average sasaran yg ditetapkan n dapat wakil UMP ke sukan staf tahun ni....n yg paling best juga sukan staf tahun ni akan diadakan di UNIMAS...tempat jatuh lagi dikenang...hehehhe...bangga daku sebagai ex-unimas student sbb unimas dah ada pusat boling sendiri..masa study dulu dah dengar ura2 unimas nak bukak pusat boling tu..tp tak berkesempatan nak main kat situ..hopefully tahun ni boleh lah jejakkan kaki di pusat boling baru tu..hehehehe...

so..kwn2...doakanlah daku berjaya pegi sukan staf tahun ni n berjaya capai apa yg daku sasarkan ....berusahalah kalian..janjikan..chaiyok..chaiyok..:)

adios....