Dear reader, thanx a lot for visiting this blog..do follow by clicking the button below..tqvm..:)

Feb 18, 2008

unplanned vacation...i likeeeeeee...


yuhoooo.

cuti sabtu ahad baru2 ni daku n hubby melepak atas genting..daku suka sangat sbb vacation ni kitaorg tak rancang pun.

al kisahnye masa tgh lepak2 depan tv tghari sabtu tu....tetiba hubby ckp nak naik genting...serius ke daku tanya...then hubby ckp pi la kemas beg...hahahaha...ini main2 ka betul2..dlm nak percaya dan tak percaya tu...berjaya daku n hubby bersiap n duduk dlm kete...bila kereta dah gerak tu..rasa mcm dlm mimpi lak yg kitaorg ni nak pi bercuti. Rasanya baru aje balik dari percutian yg panjang masa CNY aritu kan...hahahahaha....

n lagi untuk menguatkan unplanned vacation ni..masa call kwn daku yg duk kat puncak sana tu....dia willing nak tlg book kan blk hotel...lagi membara la semangat kitaorg nak stay a nite atas tu....hahahaha...best betul la...manusia kat atas tu ramai giler...hotel kitaorg stay tu nak check in pun kene amek nombor giliran...blk hotel tu ada 6 ribu++ bilik...no wonder la kene pakai no giliran...ramai betul yg nak check in nye..hahahahha...tp sbb daku ada 'org dlm'...so kitaorg check in kat kaunter VIP...takyah beratur2 la...hahahha...sampai2 terus aje hal2 check in kitaorg diuruskan.

Malam tu dinner ngan member daku tu n jalan2 aje...ingat nak main boling tapi penuh sangat...malas nak letak nama lam waiting list...then nak tgk wayang..cite awal2 semua tiket dah sold out..yg ada kul 1 pagi dan ke atas...lagi la malas nak menunggu...so..end up dgn jalan2 aje la dlm tu...nak jln2 kat luar bangunan sejuk ya amat...esoknye lepas bfast n check out...kitaorg pi masuk snow world...dulu2 daku dah penah masuk ngan sue, faie, zura, hudda n faz...so..hubby teringin jugak nak masuk n merasai suasana bermain salji tiruan..hehehehe....game2 lain kitaorg tak main sbb semua tu dah penah main masa dulu2...cuma next time member daku promise nak belanja main flying coaster...boleh ke daku naik game tu..mcm penakut aje tgk bende tu pusing2 360 darjah...

So, untuk percutian yg tiba2 kali ini..segala nya berjalan dengan lancar tanpa sebarang masalah...n hasilnya bila dah turun semula ke bwh n sampai kuantan..hubby demam...hahahaha....konon nak duk tpt sejuk..baru kat genting dah tak tahan..hahahha..oooppsss....tak baik tau gelakkan org...muahahaha....tp percutian ni best la..happy...daku suka la trip2 holiday yg tiba2 aje mcm ni...next time harap ada idea lagi nak pi mana2 tanpa dirancang....:)

Ok...chow dulu ye...babai...

1 comment:

splendid said...

It seems my language skills need to be strengthened, because I totally can not read your information, but I think this is a good BLOG
jordan shoes