Dear reader, thanx a lot for visiting this blog..do follow by clicking the button below..tqvm..:)

Oct 1, 2007

Majlis berbuke bersame keluarge

disbbkan bulan pose tahun ni daku tak sempat nak membalikkan diri ke perak..so..we decided to meet @ kaklong's house sahaja....tp kelakar lah pulak sbbnye kaklong n abglong takdak kat rumah...but diorg dah tinggalkan kunci umah dlm kasut..shhhhh....jgn kasik tau org lain....muahahhaha...so...even the landlord was not around masa kitaorg sampai kat umah diorg tu...kitaorg masuk aje la buat mcm umah sendiri...muahahhaha...takpe..anak2 landlord yg dua org tu ada dgn bonda..so..consider wakil kepada landlord jugak lah kan..hahhaha...

semalaman aje kitaorg menumpang kat umah kaklong sbb esoknye (sabtu) abah dah book 2 rooms @ cititel midvalley....abah n mak ada discussion dgn parent tunang yana kat situ..so...drpd nnt nak rush semula balik ke umah klong utk berbuka ke apa ke..lbh senang jika kitaorg terus stay kat situ sahaja....best jugak buat planning last minute mcm nih..muahahha....then utk berbuka pd hari itu...abah booked 7 seats kat cafe cititel...ape tah nama cafe nye....best betul...byk giler hidangan nye..tak termakan pulak..tp best sbb ada satay..muahahha...

lepas berbuka...kitaorg pi meronda dlm midvalley...sempat la shopping baju raye utk fateh n mariah..untung betul budak 2 org tu....dah le makngah nye ni shopping baju utk diaorg..balik bilik tgk opah n atuk diorg pun ada belikan..nasib baik tak sama jenis, color n sebagainye..hahahhaha...

then sahur tu 1st time la daku sahur kat hotel...belasah aje turun bawah tu tanpa mandi n wangi2 dulu...muahahhah....ala...kat bawah tu ramai lagi guest yg selamba aje pakai baju tido..kelako betul...itu mesti budget naik bilik terus tido semula tu....hahhahha...makanan di pagi hari buta tu pun not bad la...ada beberapa pilihan yg disediakan cuma nye daku takde selera sgt nak makan sbb sakit perut..

pagi tu check out n abah ajak jln2 kat area sogo....tak beli apa pun..just bought a new shoe for mum...utk diri sendiri sempat beli a blouse aje...ramai betul org...takde mood nak memilih n membayar sbb kene beratur panjang...ingat nak cari tudung kat area2 situ jugak tp sbb panas n mariah mcm tak selesa aje..so..terus la kitorg balik n berehat kat umah klong semula.


plan asal daku n hubby nak chow blk kuantan be4 berbuka..tp disbbkan penat sgt n fikir bila lagi nak ke kl berbuka bersama2 family klong..so..we decided to move back to kuantan after berbuka....disbbkan masa tu pun dah 3.30 ptg...mcm penat aje nak kuar awal utk cari tpt makan yg sesuai utk bilangan org yg ramai ni...so..klong suggest kitorg book buffet kat hotel lagi...n luckily umah klong dkt aje ngan de palma ampang, so..kitorg berbuka kat situ ajela....101 jenis hidangan + live band dr kumpulan ghazal sri cendana + cabutan bertuah...muahahhaha....best betul..mmg meriah dgn mknn....dgn org nyanyi2 walopon tak menepati citarasa halwa telinga daku..dan spt biasa daku tak blh nak rasa semua jenis mknn tu sbb dah kekenyangan....dlm kul 9.00 lebih baru lah kitaorg gerak kuar dr de palma..singgah umah klong jap amek brg n terus ke kuantan...sampai umah dlm kul 12.30....tak larat dah nak memasak ke apa ke utk sahur..terus aje tido n esoknye kitaorg sahur roti sahaja...hehehhhee....tp hubby yg suggest....cayang hubby for understanding....hehhehhe....

oklah..itu sahaja la cerita daku untuk majlis berbuka bersama family utk thn ini....sekian..mekaseyyyyy....