Dear reader, thanx a lot for visiting this blog..do follow by clicking the button below..tqvm..:)

Nov 20, 2012

style korang macam mana ??

sebelum tu nak tanya dulu..u all start pakai tudung umur berapa?

kalau terror...mana daku ?? ni gambar masa darjah 4..hehehehehe

macam daku, kenal tudung sure dari sekolah rendah..tapi start pakai konsisten ialah masa Form 5...start pakai acah2...hehehehe...masa form 3 and 4...sebelum tu memang free hair je...

kalau tengok pada gambar2 daku, memang boleh nampak la revolution of my hijab style...hehehehehe...


ni time sekolah menengah..masa ni agak cerewet dengan jenis kain tudung..n masa ni jugak la daku rajin letak lilin kat tudung konon2 nak bagi keras...hehehehehe...biasa la pengawas..nak nampak cun sokmo tapi tak cung pun...hahahahaha





ni pulak zaman2 awal2 bekerja and style tudung daku sampai tahun 2008...masa ni apa2 pun mesti cari tudung bawal...selalunya pakai lepas kan je kat depan sebab rimas kalau tudung tu duk lilit2 kat leher...memang tak berapa suka la...dulu2...hehehehhe...

then masa tahun 2009, masa tu dah terkenal dah tudung instant awning2 ni...tapi daku belum berubah style lagi...still tengok2 usha2 orang lain pakai...n masa ni dalam kepala ada 1 je yang selalu fikir..kalau nak pakai tudung instant ni cantik kene beli tudung Ariani je...kalau cap lain sure tak cantik jadi nye...hahhahaha..dah la Ariani mahal giler masa tu daku rasa...tahun 2009 tak start buat bisnes online lagi..so takde extra duit nak enjoy2 beli barang mahal2...masa tu kalau beli barang RM100 dah kira mahal tu...hehehehehe




gambar 2 ni adalah cubaan2 daku untuk pakai tudung instant...beli memang takde pilih2 brand punye..rembat je asal jumpa....n ingat lagi daku tudung awning paling mahal daku penah invest is from Hajaba..masa tu nak raya n dah last minute pun..malas nak cari tempat lain n hubby lak bawak masuk Hajaba...masa tu tak tau Hajaba ni tudung nye masayaallah mahal giler...

tudung awning termahal daku penah ada...huhuhu..RM70...masa duit tak berapa nak ada untk spend suka2 ati...huhuhu....lepas beli tu memang rasa sedikit menyesal spend that much untuk sehelai tudung...dah tu pulak jarang pakai..:(





 masuk tahun 2011, dah terdedah dengan style tudung lilit2 pulak...dulu nak sebut shawl pun rasa janggal aje...hehehehehe....sebelum ni takut nak pakai jenis macam ni..sebab tengok orang pakai shawl dengan inner yang melekap dengan muka tu kan...so muka daku jenis bulat..bila pakai inner mcm tu rasa macam bola pulak..tak selesa..sikit2 nak tarik..bila dah ada orang invent inner yang ada awning baru la daku berani nak cuba...not bad jugak..cuma kene rajin melilit n banyak pakai pin..hehehehee...

and now bila dah makin lama dalam bisnes Premium Beautiful daku nih, lagi berani nak menggayakan jenis2 tudung yang sebelum ni just tengok je orang pakai..hehehehehe..antaranya yang daku dah penah try...




suka tengok style Nurul and Maisarah pakai inner melekap tu..sesuai dengan muka diorang kot kan..

and untuk event2...daku lebih suka buat style yang tak biasa di buat...supaya ada nampak wow factor di situ..kalau ada la..hahahahahaha...





and the most terlebih sudah bergambar is masa photoshoot dengan young and talented photographer  Annaseaskey untuk profile business we all under team CDM Maisarah Ibrahim



so...ni je la semua style2 yang penah daku try..n untuk pegi keje or jalan2 still lebih selesa pakai instant tudung tu...sebab sarung je kan...hehehehehe..

so..jom la share entry u all yang lebih kurang sama..so boleh jugak daku cuci mata dengan style2 korang pulak..maybe boleh try juga aplikasi nanti..hehehehehe...

4 comments:

LYAfrina said...

walaupon pelbagai style .. tp tudung bawal ttp di hati lya... lya suka pakai tdg bawal & shawl.. ni je jenis tudung y lya pakai.. y main sarung2 tu..mmg x ngam dgn muke lya

shuhada said...

tu la...ikut jens muka kan....sy jenis melekat rapat ke kulit tu yg tak sesuai...tp kadang2 try dlm gambar mcm ok...hehehe...bila event je la blh try2 pakai yg pelik2 sket...hehehe

Raden Allya Kay said...

serious, I confused..,shuhada ke bashiatun? gegegege :D

shuhada said...

allya,

part mana yang konpius tu...hahahhahahaha....