Dear reader, thanx a lot for visiting this blog..do follow by clicking the button below..tqvm..:)

Jun 20, 2012

moh kite ke Petrosains...

Alhamdulillah...seronok dapat bawak Wazif melawat Petrosains..lama dah idam2 saat ni...aritu dah nak bawak tapi ayah kata tunggu Wazif bijak lagi nak kenal benda2 dalam tu...

sebagai ibu benda tu la hari2 duk berangan...sampai tiba masanya...tak plan pun..kebetulan emergency ke KL nak hantar dekat mak..then kebetulan jugak kaklong warded di Prince Court dah seminggu...

so...alang2 hantar barang n lawat kaklong...penuhi juga masa melawat Petrosains...kesian abanglong penat jaga anak2 seminggu n mak tak sampai lagi hari Sabtu tu, terus daku jaga anak buah sekali..angkut ke Petrosains la..tapi kakak mariah n juju maksu diorg amek sebab nak kene hantar n teman di kelas piano...bekerjasama lah kitaorg hari tu..hehehhehe...

ni kali kedua daku masuk Petrosains..tak banyak perubahan kecuali simulator yang disediakan tu..dulu simulator tu bawak kita ke pelantar minyak..tapi yang sekarang bawak kita naik roller coaster..mencabar sungguh...best tau..hehhehehe...

oklah...daku tepek gambar aje k...

sebab bawak mykad n mykid bayar murah aje..n ayah dapat lagi 50% off sempena hari bapa..berbaloi2...

makngah n fateh..dulu masa baby daku yang jaga dari umur 4 - 6 bulan...hehhehe

excited tengok abang fateh masukkan bola dalam tunnel....nak jugak tu..:))

budak sebelum tu buat tak berjaya..fateh sekali buat je dapat korek pasir...syabas beta..hehehe

wazif sangat kagum dengan dinosaur and taknak berganjak...

kenit aje budak nye...hahahhaha

sementara tunggu ayah naik simulator..


tak berjaya nak buat lagi tinggi sebab Wazif dah datang kacau..hehhehe

Wazif buli seorang kanak2 lelaki dengan meruntuhkan binaan budak itu..kesian..kesian..nak kene kuarantin si kenit ni..kacau orang aje kejenye..

Fateh..peminat kereta sport nombor 1 di Malaysia..bagi le apa je kereta dia tau nama..hehhehe

video
aktif bebenor...

lepas ayah turun dari simulator...turn daku n Fateh pulak...hehhehe..wazif kene tunggu besar sikit la baru boleh join k...:)))

masa tengah tunggu gondola nak keluar dari Petrosains tu wazif dah mengamuk nak susu...ngantuk sangat la tu...atas gondola dah selamat tido dah budak tu...seronok tengok Wazif kepenatan sebab aktif...alhamdulillah...:)))


next time nak bawak ke mana pulak ye...???

No comments: