Dear reader, thanx a lot for visiting this blog..do follow by clicking the button below..tqvm..:)

Oct 1, 2009

kemaruk biskut raya..:D

disebabkan tahun ni motivasi utk daku membuat sendiri biskut raya adalah sangat rendah, makanya daku hanya berjaya membuat 2 jenis biskut sahaja dan hanya 1 adunan sahaja dibuat...hahahaha...aim nye memang nak bawak balik ke sarawak semuanya + 1 adunan dah mencukupi sebab kat sarawak kek lapis yang menjadi pojaan hati tetamu..bukan biskut raya mcm kat semenanjung nih..

sebab buat 1 adunan je...makanya takde lah balance yang ditinggalkan kat rumah daku sendiri..so..balik dari sarawak..daku rasa mcm ada kekurangan sesuatu je dlm rumah..tambah2 bila part lapo kan...pegi dapur tgk apa yang ada untuk di kunyah2..nothing kecuali tempeyek yang bonda daku bagi masa bulan posa aritu...lepas tu mula la teringat2 biskut raya yang daku buat tu...kemaruk la pulak nak makan biskut raya..huhuhu...

dalam minggu ni je dah 4 rumah daku bertandang semata2 nak makan biskut raya..lepas tu demand lak taknak biskut beli..nak yang tuan rumah buat sendiri or beli dari org yang buat sendiri biskut tu n jual..bukan buat kat kilang...tak sedapppp...hahahha...

so...rumah pertama yang daku pegi ialah rumah kawan hubby...then umah kak ina opismate, umah kak nor ex-opis mate n last sekali umah husna opis mate gak...cukup la kot untuk minggu ni 4 buah rumah ni daku serbu...lepas sket rasa keteringinan tu..hahahah..dengar kata sabtu ni akan ada open house pulak kat rumah kwn hubby...hmm..biskt raya kat umah tu pun boleh tahan sedap jugak n mmg kwn hubby tu buat sendiri gak..apalagi....langkah kanan le daku sabtu nih...huhuhu...

oklah..nnt update lagi cite2...adioss....

2 comments:

Nida said...

Kak Ida kat sini first time buat kuih raya tau...kuih biskut nestum, biskut kacang n kek coklat rice... Akhirnya daku berjaya buat kek..muahahahahaah

admie said...

hahaha..bagusnye duk di perantauan ye..semua 1st time nak try..hehehe...nnt balik sini leh le buat lagi n saya leh try test..hahahah...