Dear reader, thanx a lot for visiting this blog..do follow by clicking the button below..tqvm..:)

Sep 30, 2009

ceritera tetamu jalan raya ke rumah pulak...

tahun ni rasanya memang meriah sket mood beraya daku..

dari suasana beraya masa kat rumah mertua..sampai la balik kuantan, daku sangat rajin menerima kunjungan kawan2 hubby, jiran2 tetangga n kawan2 daku sendiri yang nak bertandang beraya di rumah...

kalau tahun2 sebelum ni..takde pun daku nak masak2 n menerima kunjungan orang datang ke rumah..mood takde nak buat semua tu...tahun ni lain pulak..hehehe...

so semalam...kali kedua daku buat makan2 di rumah sempena kawan2 ofis nak datang beraya...sebelum tu ada buat jugak tapi utk kawan2 hubby n jiran2 terdekat je...maklumla yang memasaknya daku sorang kan..kalo panggil satu kuantan, mau patah tangan kaki duk bekerja di dapur sorang2...hahaha...
yang datang semalam ada la dalam 10 orang...ramai tak ramai jugakla..menu yang sempat daku sajikan ialah mee campak2 n kek2 lapis sarawak...tak sempat nak fikir menu yang canggih manggih dengan masa yang terhad...itu pun balik dari ofis terus bertungkus lumus di dapur...:D...nasib baik bonda ada resepi simple yang boleh daku try...hahaha...
so..itu lah sahaja cerita untuk semalam...apa2 pun.selamat hari raya..:D...

2 comments:

jaja said...

hi ada.. meghoyah2 hehe.. bila nk raya penang lakk ;p

admie said...

hi kak jazz...raya penang..???huhuhu..bapak jauhnye..hahaha...balik perak pun tak tahun ni utk raya..hahaha..kejam kan...