Dear reader, thanx a lot for visiting this blog..do follow by clicking the button below..tqvm..:)

Jul 7, 2009

gathering member2 matrikulasi UNIMAS

seronok sangat rasanya hari sabtu baru2 nih...

asalnya daku n hubby dapat jemputan menghadiri kenduri kawen member yang dulu sama2 belajar di unimas..saya faculty juga..tapi lain course...pergi kenduri tu pun memang best..tapi yang paling best ialah dapat berjumpa kawan2 lama masa di UNIMAS dulu.
tak sangka ramai yang turun ke Kuantan meraikan majlis perkahwinan member kitaorg yang sorang nih...then apalagi, daku n sorang lagi member ni plan for a mini gathering..maklumlah dah lama tak jumpa..so..banyak cerita yang nak diberitahu kan...

so pada hari sabtu tu, kitaorg berkumpul beramai2 di rumah pengantin..siap lepak2 lagi mcm rumah sendiri..ada la dalam 3 - 4 jam kitaorg bertandang kat umah pengantin tu..borak punya borak memang tak sedar masa berlalu...

then masing2 dah penat n panas n badan pun letih, masing2 balik ke rumah, hotel, resort penginapan masing2...daku pulak sempat bawak 2 org member baik masa di matriks UNIMAS dulu ke rumah..diorg datang dari KL pagi sabtu tu..so takde tempat nak berehat2 kan..
jijah, ada, ina

petang tu pulak aktiviti kitaorg ialah lepak2 sambil minum cendol n makan rojak di kedai Mustafa Cendol kat Pantai Selamat...kat sini duk borak2 lagi.memang tak habis2 la cerita kitaorg nih...tambah lagi ada member2 yang dah beranak pinak..so..seronok tengok keletah anak masing2..then suitkan dengan karakter mak bapak diorg masa sebelum kawen..itu yang jadik kelakar tu...hehehe..best betul bila teringat memori sabtu hari tu..
lepas penat n kenyang di Mustafa Cendol..kitaorg semua gerak ke rumah mertua sorang member daku ni pulak..kebetulan dia kawen ngan orang kuantan jugak..ngan hubby dia pun member kitaorg di UNIMAS jugak...memang sporting giler family mertua dia sebab buatkan majlis BBQ di rumah diorang...kat sini kitaorg makan sotong bakar, ayam bakar dan kambing bakar..ikan bakar n udang bakar tak sempat nak makan sebab dah kenyang giler...durian, rambutan n manggis pun ada...heaven gile la rasanya asyik makan aje..heheheh...
lepas aktiviti makan2 di rumah mertua kawan tu..kitaorg decide lagi nak having dinner beramai2 di luar...makan lagi...so...discuss nye discuss...dalam kul 9 malam kitaorg semua gerak ke Restoran Ana, Tg Lumpur untuk dinner pada malam tu....nasib baik tempat duduk ada lagi..kat tingkat atas..bersila lagi tu..kawan2 daku semua teruja sebab maybe ni 1st time diorg merasa makan di restoran dengan style yang santai mcm tu...
overallnya daku leh katakan gathering kali ni memang sangat mengujakan dan happening...walopon pada asalnya perancangan yang dibuat sangat simple, tapi semasa perlaksanaannya..gathering ni jadik meriah dan banyak pulak aktiviti yang muncul..next time insya allah kalau ada organizer..akan dibuat holidat trip or picnic pulak..insya allah..

so..itulah sahaja peristiwa yang best berlaku dalam kehidupan daku baru2 ni.

adios....

2 comments:

ina said...

Ada thanks tumpangkan kami mandi manda dan golek2 atas katil..
eh the next day tu kome ke Puncak Alam plak ke?hebat!

admie said...

hahaha..hebat kan..nak pengsan rasanya kepenatan..tetiba je kul 10 pagi hari ahad tu helmi ajak..sebab sepupu dia ada..kami lak dah lama tak jumpa ngan diorang...so..redah je la..:)