Dear reader, thanx a lot for visiting this blog..do follow by clicking the button below..tqvm..:)

Dec 30, 2008

pangkor and kl trip...

tahun 2008 daku telah diakhiri dengan trip ke pulau pangkor. trip ni sebenarnya tetiba aje dirancang n tetiba pulak jadik kenyataan..muahaha...and masa buat keputusan ni pun daku tak terfikir pun tentang musim hujan+banjir+ribut taufan ke kat malaysia nih..muahahaha...disebabkan 'tetiba' tu la makanya tak semua Nordin's family member dapat join..

kakak daku dengan hal renovate umah dia kat kl + ayah daku dengan hal bisnes dia + 2 orang adik pompuan daku dengan hal diaorang sendiri..so end up daku dapat kumpulkan beberapa orang sahajalah --> bonda, adik laku daku, hubby, mariah n juwaini.

nasib baik lah sehari sebelum bertolak ke pangkor tu daku berjaya book 2 bilik di Coral Bay Resort..kalo book hotel pun tak lepas maksudnye kene cancel la this trip kan.

So, pepagi hari 25 Dis tu kitaorg dah bergerak ke Pangkor..all the way tu juwaini tido n mariah lak non-stop bercerita itu ini, menyanyi and menjerit..muahahaha...excited agaknya sebab daku asyik bagitau dia yang kitaorg nak naik kapal beso..hahaha...tapi term yang dia gunakan bukan 'ferry' tapi 'flight'..mungkin ngan mama dia biasa guna term flight and bila sebut ferry dia konpius n imagine kan flight..agaknye le...
sampai kat jeti nasib baik tak ramai lagi umat manusia..sempat la daku dengan rileknya membeli tiket ferry tanpa perlu beratur panjang n hubby gi park kete dulu...dlm ferry mariah n juwaini memang excited sampai tak larat le nak menjaga juwaini tu sebab dia nak explore satu ferry...
sampai hotel..bonda daku bagi mariah n juwaini lunch n kitaorg yang lain rest2 sahaja di bilik...kononnya nak bagi mariah tido dulu sebelum bawak dia mandi laut n swimming pool..tapi budak tu jangan harap la dia nak tido sebab dia memang dah excited sangat nak tengok laut n nak masuk pool tu...so tanpa melihat jam yang time tu hubby claim baru kul 3 petang n daku lak perasan dah kul 4.30..kes jam rosak tapi tak sedo...hahahaha...n mariah lak dah siap2 bukak baju dia nak tukar ngan baju mandi...terpaksa la daku turutkan jugak + kalo lewat2 sangat nanti hujan lak...
sementara kitaorg berpoya2 kat luar, bonda n juwaini sedap tido kat bilik...juwaini tu mabuk laut kot sebab sampai ke malam dia masih lagi tertido..hahahaha...lepas mandi manda tu kitaorg rest2 semula kat bilik n luckily mariah pun tertido gak n daku, hubby n adik laki daku kuar lagi..kitaorg sewa 2 buah motosikal sbb nak round2 satu pulau...best jugak aktiviti nih sebab gila adventure jalan raya kat pulau pangkor nih..naik turun bukit yang sangat curam n tinggi...berderau gak darah macam naik roller coaster...hahaha...sempat gak singgah kilang buat sotong gula, ikan satay n macam2 produk hasil laut yang lain...end of pangkor trip...

Ni kisah trip ke kl pulak sebelum balik kuantan...

Hubby plan nak singgah kl dulu untuk hantar mariah n beli barang sikit kat low yat..so..kitaorg tetiba jugak terfikir untuk stay a night kat hotel berdekatan low yat tu with mariah..hahaha...so...kitaorg book bilik kat hotel Royale Bintang, Jalan Bukit Bintang...mariah apa lagi..excited jugak la sebab dalam bathroom ada kolam jugak...sampai2 tu memang dia nak mandi terus...malam nye kaklong daku, hubby dia n fateh datang hotel..saja je nak menjenguk anak dara diaorang tu...tapi masa diorang sampai tu mariah dah lama terlelap..letih sangat agaknye lepas menge-pow makngah dia nih shopping mainan patung barbie + sepasang baju jenama barbie untuk dia...waaaa....takpela..sekali sekala aje kan..hahaha...n malam tu fateh tido sama kat hotel tu...
Esoknye, lepas bfast baru daku ke umah kaklong untuk hantar anak2 dia n tengok sekali umah dia yang sedang di-renovate tu...kemudian baru straight balik ke kuantan takde singgah mana2 dah..duit dah habis...hahahaha...

So, begitulah seadanya ceritera daku untuk penghujung disember 2008 yang lalu...untuk plan percutian tahun 2009 ni nampak gayanya kene tangguhkan sehingga duit simpanan mencecah jumlah yang sepatutnya...hahaha...macam mana ye plan nak ke Bandung tu..hahaha...ada sesape tak nak sponsor..hahahah....

Oklah..adios...daaaa...

3 comments:

yana cun said...

gmbr umah k.long yg under renovation xde ke?

admie said...

takde le..kamera tinggal lam kete..malas nak turun amek..n lupa nak snap guna fon aje...:)

materials said...

fendi bag
fendi hand bag
fendi spy bag
fendi bags
dolce gabbana