Dear reader, thanx a lot for visiting this blog..do follow by clicking the button below..tqvm..:)

Apr 18, 2008

kenape erk...???

dalam minggu ni saja, dah 2 kejadian eksiden berlaku depan mata dan daku berada dalam jarak yang dekat dengan output daripada kejadian tu...

Kejadian 1 : 16/04/2008

tengah tunggu lampu traffic light hijau...kat kiri ada simpang nak ke sek mat kilau, kat depan kete daku ada sebuah kete lagi. Kat depan kete tu pulak line kuning..so kosong la...tiba2 kete dari arah jalan bertentangan yang maybe berniat nak belok n masuk simpang kat sebelah kiri daku tu terus aje masuk tanpa segan silu dan berhati2...daku buat derk aje la sbb mmg kete depan daku dah stop pun...tapi tiba2 aje daku dengar bunyi crash boom bang...hoh..bunyi ape tu..bila tertoleh aje kiri..rasa mcm nampak kaki n tangan terkapai2...bila daku jenguk ke luar kete..rupenya ada seorang penunggang motorsikal ni dah kene langgar dgn kete yg belok secara tiba2 dan tak menyempat tu...nasib baik mamat tu leh bangun lagi n dengan jalan berdengkot2 tu dia angkat motor dia yang dah bengkok n tolak ke tepi jalan...daku sebenornye dah berdebor2 takut mamat tu berdarah2 ke..kritikal ke..daku and kete depan daku tu saksi utama..sure le kitaorg kene tolong menolong kalo mamat tu mmg kritikal kan...nasib baik mamat tu tak teruk sangat n bila lampu hijau daku terus aje la meneruskan perjalanan ke opis dengan perasaan berdebar2 yang tak hilang2.

Kejadian 2 : 18/04/2008

ni kejadian kemalangan maut...kesian..pagi tadi jalan sangat jammed...mmg dah syak ada eksiden sbb jalan tu tak penah jammed teruk..tapi tak sangka ada kematian pulak. Lenguh gak le kaki main clutch n minyak. Bila dah dekat dgn tempat kejadian nampak banyak kete yang stop, org ramai kat tepi jalan. Tak terfikir lagi daku apa yang teruk sangat sampai semua nak tengok. Tetiba nampak pelepah2 pokok palm kat tgh jalan tu mcm banyak aje dah luruh. Lepas tu nampak ada dua mamat ni tengah control traffic..polis ada tapi sorang aje yg baru sampai yg kat depan lagi. Lepas tu terpandang ada sehelai tudung budak sekolah warna ungu..siap ada lencana lagi kat atas jalan..ada kertas2 berterabur atas jalan..hoh..ini kes lagi horror nih..harap2 le takde mangsa kejadian takde dah di tempat kejadian...tgh bawak slow2 kete...tetiba kete daku lalu betul2 kat sebelah mayat budak perempuan tu yang ditutupi dengan kain warna putih....darah clear ada kat kain putih tu n ada yang tengah mengalir atas jalan dari sebalik kain putih tu. Then nampak lak kete wira tak ingat warna apa kat atas divider jalan ygh kat tengah2 tu...depan kete tu mmg remuk abis la...daku syak dia langgar dulu budak tu..then terkejut..then terbabas ke divider tengah jalan..then langgar pokok...huh...logik tak kronologi tu...

hmm..risau pulak daku nak drive dalm minggu nih..tak penah2 2 kejadian eksiden daku hadapi dalam minggu yang sama n macam dekat2 aje dua kejadian tu...ngeri..ngeri...