Dear reader, thanx a lot for visiting this blog..do follow by clicking the button below..tqvm..:)

Nov 7, 2007

diet...

diet..diet...diet...badan dah naik dah nih...tension betul tgk gambo2 yang diambil masa kenduri yana...semua muka daku nampak bulat mcm bola...ke sbb yana tu kurus bebeno..(alasan)..muahahhaha...

tak blh jadi nih...dah susah ati dah sekarang....kengkwn..tolong lah support niat daku utk berdiet...semangat nak berdiet semula ni sebenonye naik semula lepas baca kisah mek kelate yg berlakon dlm salam pantai timur tu....mmg tabah n berdisiplin le mek tu mengamalkan diet dia sampai leh turunkan berat bdn dia dari 103kg ke 59kg...wah....hebat giler daku rasa....kalo le dia bagi no fon sekali dalam artikel tu..mau kot daku call n tanya from A - Z....

lepas baca tu..daku terus berbincang ngan hubby ttg program diet daku yg akan dimulakan semula...muahahhaha...hubby mmg sporting giler...so jadualnye ialah...isnin - jumaat daku akan stop ambil nasi, pagi breakfast mcm biasa tapi dalam kuantiti yg sedikit, lunch just mkn epal or cereal with anlene or kopi guara, mlm makan epal sebijik n kalo rajin minum anlene..buat senaman kat beskal yg dicurik dari umah bonda daku at least 30 min or ikut senamrobik dr vcd..hubby suggest beli alat senaman lain..tgk le nnt bebila gi kl..kat kl murah..kat kontan mahai yarabbi...

Tengokla seminggu dua ni mcm mana...kalo rasa tak larat dengan diet karbohidrat ni..daku akan ubah sikit dengan mengambil nasi kurang kanji utk lunch...beras utk diet ni pun hubby dah belikan...aim daku ialah dari 50kg ke 45kg..ni le berat asal daku di zaman anak dara dulu...sedihnye...:(...takpe...berusalah kalian..janjikan..

Doakan kejayaan daku ye kengkwn...insya allah...

p/s: sue..mana kopi guara saya nih..muahahhaha...

3 comments:

Elier said...

Mana gamba Ada ? heheheheh

admie said...

elier...gambo seme dalam Admie's Album (cari sub menu 'Albumzz' kat side kanan tu)...tapi saya tak masukkan semuanya lagi..network slow le..

splendid said...

louis vuitton uk