Dear reader, thanx a lot for visiting this blog..do follow by clicking the button below..tqvm..:)

Sep 24, 2007

lalalalala....

semenjak dua tiga minggu kebelakangan ni daku selalu la dpt sakit belakang...sakit belakang ni antara salah satu faktor penyebab nye ialah stress...hmmm...daku rasa betul kot..cuma daku je tak leh accept daku dlm keadaan stress...sbb daku br aje pi masuk kursus pengurusan stress aritu...hahahhaha....so sekarang ni daku selalu kene tukar2 tpt tido..kejap atas katil..kejap atas toto...nasib baik ada hubby yg memahami n dia pun join le kalo daku kene tido atas toto..dia pun ikut...sbb daku takut kalo kene tido sorang2 kat ruang tamu tu....seremmm.....

ubat sakit urat belakang dah nak abis...takkan nak amek lagi...nnt mesti Dr tu suh gi check kat HTAA lak..malas nye rasa..lepas tu agaknye kene pulak masuk terapi mcm sue kene tu..lagi la malas daku...susah betul jd org malas ni..hahhaha...

smlm keciwa sbb tersalah beli murtabak...daku nak beli murtabak pekan, terbeli murtabak biasa dan tak mencapai standard piawaian daku...hahahha....bijak betul la stall yg juai murtabak tu ....betul2 sebelah stall jual murtabak pekan....siap bersambung lagi meja tempat letak murtabak2 yg dah dimasak tu....daku yg 1st time dtg situ ingatkan gerai yg sama....bila dah siap beli...baru perasan yg gerai tu sebenarnye berbeza tokey...tu pun sbb heran nape murtabak yg daku beli tu regenye RM2 shj sedangkan murtabak pekan selalu RM5....bila tgk betul2 stall yg sebelah tu...br la tersedo dr lamunan...tertipu dgn pandangan mata sendiri....so smlm berlaku lah pembaziran yg nyata...sedih betul tgk murtabak tu masuk lam plastik sampah....arini daku suh hubby gi lagi ke situ tp beli kat stall yg sepatutnye...bukan ape..daku nak try aje sbb hubby selalu kata murtabak situ kalo nak beli kene beratur...best sgt ke murtabak tu...tu yg daku nak tau tu...hahahhaha....

weekend ni maybe gi kl...parent turun kl sbb nak gi jumpa family in law yana....nak diskas hal depe la tu...daku lak sbb mcm tak sempat nak balik kuale...so...berjumpa2an la kat umah klong aje....n yg plg penting..daku dah order kat bonda suh bawak sekali samosa ke kl....beli yg mentahnye nnt kat umah klong baru goreng..sodapnye...mmg itu menu wajib setiap kali bulan pose...kalo dulu kecik2 abah daku mesti akan belikan samosa ni tiap2 petang...membawak sampai kitaorg adik beradik beso.....so..dah kawen n duk di perantauan ni...mesti selalu teringat bila masuk bln pose...bln2 lain takde lak samosa ni muncul dlm kotak pikiran daku nih...tindakan refleks bersyarat le tu..hehehehe...harap2nye bonda daku ingat le nak bawak..kalo tak kempunan le daku

smlm jugak dah ckp ngan hubby nak buat bubur kacang hijau..tapi lepas berbuka br teringat yg bubur tu tak dimasak pun....mcm mana leh terlupa erk...nasib baik hubby tak tuntut..maybe sbb blk dr bazar ramadan smlm keciwa sgt ngan murtabak yg tersalah beli tu..langsung tak teringat plan asal untuk menu berbuka smlm...kesian hubby....insya allah ari ni kalo sempat blh buat bubur tu kan...

okle..perut mcm rasa pedih2 aje ckp pasai mknn2 ni...teringinnye nak mkn samosa tu....ada 4 ari lagi nak sampai jumaat..lamanye....arghhhh.....

oklah...setakat ni dulu...adios....

p/s: cik zure...gua suda updet ha..hohoho....

1 comment:

alerts said...

I will pass on your article introduced to my other friends, because really good!
wholesale jewelry