Dear reader, thanx a lot for visiting this blog..do follow by clicking the button below..tqvm..:)

Jul 6, 2007

hangin betul la...

Update:

daku happy sebab cakap fizi tu mmg daku leh percaya...buktinye..sabtu baru ni (07/07/07) pagi fizi call semula cakap barang nak dihantar...dia nak make sure daku ada di rumah...happy tak terkatalah daku....mmg nak kuar pun aritu..tp nasib baik call tu sampai dulu..so..tunggu la sekejap...lepas setle semua, baru daku n hubby gi enjoy...hahahaha....so..moral of the story..sebagai pengguna kita jgn takut untuk mintak hak kita...hahahha....daku ucapkan thanx pada fizi n mr. manager tu sebab ambil action yang pantas....kalau tak daku kene tunggu lagi untuk minggu ni...huh..jgn harap...hahahhahha....

------------------------------------------------------------------------------------------------

tak kira...nak gak cite dalam ni...bior seme org tau..

daku hari ni...hangin betui dengan courts mammoth kuantan...especially dengan staf dia nama tutttttt...maleh nak type..kang tak leh cari makan lak.

ahad hari tu daku pi situ nak survey n beli mesin basuh sbb mesin basuh kat umah dah rosak...disbbkan bende ni adalah sesuatu yang penting juga dalam kehidupan seharianku, so...masa survey2 tu..dah siap2 tanya la kat si tuttttt tu either mesin basuh ni mmg kompem ada dlm stok ke tak..n dia confident ckp ada....kene isi borang permohonan dulu...n tunggu kelulusan..then kami terus antar barang ke rumah...chewah..lembut gigi dari lidah masa ckp tu...

then ari senin...sibuk le org courts mammoth call daku nak confirm no tepon rujukan...malamnye pulak si tutttt tu call ckp permohonan dah setle n tunggu barang di hantar dalam sehari dua lagi...daku yang mmg dah tak membasuh baju..sbb nak tunggu mesin baru ni...happy le....baju pun dah menimbun kat umah...

tup..tup..sampai ari ni..jumaat....sape pun takde call dr courts mammoth nak tanya kul bp ada kat umah sbb nak antor barang..senyap sunyi aje...so..daku la kene call diorg...!%3@! punye company....sori ye kengkwn..marah sangat nih....

then semalam..malam...daku call la dalam pukul 8 malam nak tanya ttg hal ni...ada la sekor mamat ni angkat fon...then bila daku tanya..dia ckp tunggu kejap...ada bunyi lagu kat line sebelah..then ada suara org ckp hello...oooo....mamat tadi pass ke org lain....then org tu tanya kenapa..daku kene la ulang soklan kali kedua....then dia pun ckp sekejap...then ter pass pulak ke org ketiga....daku mula nak naik angin sebab kene ulang soklan lagi...still control kebengangan....org ni pun ckp tunggu....then line tu mcm dipass lagi...sah...ada suara mamat lain lak berckp....bila dia tanya ada apa..daku terus tarik nafas dalam2...then baru jawab....mood masa tu mmg dah sampai ke tahap singa lapo dah...tp still control suara...tp nampaknye mmg staf courts mammoth ni nak kene penampau jepun dr daku kot...sebabnye...bila aje org ke-4 ni ckp tunggu sekejap...daku pun tunggu le sekejap sambil dengo lagu bodo yg diorg mainkan kat line sebelah sana....sampai le lagu tu senyap aje...hampeh dan mangkuk hayun betul...org tu letak tepon kot....so..balik umah tu daku mmg tido dalam keadaan 'berangin'..melampau tau diorg ni...

then pagi ni....daku try call si tuttt tu semula...kat hanpon dia..sbb dia yg bagi nombor henpon tu sape suruh.....call kali pertama..bunyi mcm line disambut..tp senyap aje....daku try kali kedua....bunyi yang sama..tp ada bunyi background..suara org dari kejauhan..daku kompem si tutt tu angkat fon tp taknak jawab call....bodo nye la dia..kalo taknak jwb..jgn le angkat...then utk sahkan apa yg daku rasa, daku try call utk kali ketiga...mmg sah dia angkat...tapi dia taknak ckp..sbbnye daku dengar dgn clear suara laki ckp dari jauh...'sape call tu'...hahha...mmg bengap, lembap, lemau le si tutttt ni....

daku tau si tutt tu ada dkt ngan hanpon dia...daku antor 1 sms bgtau ttg brg yg daku beli tu...dia balas..dia ckp dia outstation..dia suh daku call opis dia....ada ke patut...ko tu meniaga...daku customer..takkan la dia takleh call opis dia suh setlekan keje dia yg tertinggal...ada ke patut daku yg kene call opis dia suh setlekan keje dia tu..lg sekali daku rasa dia mmg sengal le...then daku balas la...suh dia yg deal ngan staf dia ttg urusan keje dia...then dia blh ckp bgtau la bos dia kalo ada apa2 nak komen...konon2 mcm daku takut la..so..daku pun terus mintak nombor fon bos dia..en faris nama bos dia...langsung senyap sampai sekrg...takde pulak dia nak bg nombor fon bos dia...daku rasa la..selama ni ramai dah customer terkena ngan staf2 courts mammoth nih....tp memasing senyap tak tau hak2 pelanggan...bila sekali terkena ngan daku..ambik ko...dia ingat daku takut ke nak call bos dia tu....

sbb tak puas hati...daku tawakal aje call semula no opis yg si tutt bengap ni bagi...ada org sambut...nama dia fizi...orait la dia ni...ada la peningkatan cara dia deal berbanding yg lain tu..sbbnye dia mintak no akaun courts mammoth daku n no invoice....selang beberapa minit...fizi ni call semula...dia ckp permohonan daku dah lama lulus..tp barang mmg tadke dlm stok..so..kene tunggu sampai next week....aku pun ape lagi..terus angin tanpa control2....patutla si tuttt tu asyik nak lari2 diri bila daku tanya hal ni....rupenye mmg dia dah ckp tak serupa bikin dari awal....dasar penipu betul...beli barang dengan cina lagi bagus dari beli dengan melayu...sori..prejudis sekejap sbb dah terkena ni....so..daku ckp la pada fizi tu yg daku beli mesin basuh tu sbb si tuttt tu ckp barang ada...takyah nak tunggu2....tp sekarang lain pulak citenye...baju kat umah daku dah setimbun....nasib baik fizi ni bagus sikit...dia ckp nak jumpa manager..nak cite masalah nih...daku pun apa lagi..ulang2 la nama si tutt tu supaya fizi ni tersebut gak nama tu depan manager dia.

so...nak taknak..daku kene la tunggu si fizi tu call...harap2 la dpt berite baik...mana tau manager dia leh push warehouse suh antor stok cepat sket....tp ape pun..mmg daku angin giler ngan courts mammoth dan si tuuuuutttttt tu....

sorila reader sekalian...kalo rasa bahasa2 yang digunakan terlalu kasar....pastikan anda tidak membenarkan pembaca2 di bawah umur 18 tahun membacanya..sekian....terima kasih.

3 comments:

Mykers a.k.a. R-Pax said...

hahah...kesian aku dgr..hhhe...anyway.betul kata engkau... :-) weh, kim salam kat helmi..aku skrg ni dah x bleh masuk fster..kena blok memanjang...skrg blog aku dah pindah sini gak..craduza.blogspot.com
:-) hehe....

admie said...

la..ye ke..apsal pulak...insyaalah nnt sy kem kan salam awk tu...:D

superior said...

gucci vintage
gucci online
gucci fashion
gucci uk
gucci bags