Dear reader, thanx a lot for visiting this blog..do follow by clicking the button below..tqvm..:)

Mar 14, 2012

My personal review on Johor Premium Outlet...check it out !!!!

Di suatu pagi yang hening dan dingin dan mendamaikan....

kami tiga beranak still bergolek2 atas tilam...ni refer tu daku n wazif...n bergolek2 atas katil yang bapak empuk...ni refer to hubby the macho man..kekekkee...

daku memang still in sleep mode...hubby lak dalam mood surfing internet di iphone...wazif dari setengah jam lalu asyik bangun baring..bangun baring..ajak keluar bilik la tu...

tiba telinga daku tangkap suara hubby berkata2...'kita pegi JPO nak?'..

memandangkan perkataan 'TIDO' lagi best dari 'JPO'...daku buat ayat simple nak matikan niat hubby tu...'kalau nak pegi..abang la mandi dulu'....muehehehheeh....dalam hati confirm nye hubby takde nafsu dah nak pegi..sape nak bangun pagi2 buta ari cuti mandi awal kan...hahhahah...

tapiiiii....salah besar di situ...hubby bangun amek tuala n zassss ke bilik air...

hmm...nampak gaya macam serius...elok pulak si bulat wazif 'ook'...so daku nak ke taknak kene la bangun jugak...kalau tak nanti kene mencium bau yang semerbak...

and selesai semua siap2...hubby siap cakap..'kita balik hari je kan?'...daku terkedu kejap...ko ingat JB n Kuantan ni sekangkang kera je ke...kalo berdua2an mcm dulu harus la balik hari..sebab masih ada tenaga muda mudi..ni dah beranak pinak..ecceehhh..macam banyak sangat anak kan...dah umur banyak sebenarnya nak bagitau...so macam impossible kan...tapi hubby jawab balik sendiri sebab tengok muka daku tak terkata2...'kita bawak spare la baju wazif..'...haaa...lepas tu baru daku boleh bernafas semula...kekekekke...

tak penah2 kul 8 pagi dah kuar umah di hari cuti...n elok pulak semua orang bekerjasama..termasuk si kenit tu...ok je dia mandi awal siap2 nak berjalan..happy semacam lak tu..hahhahaha....

ding dong ding dong breakfast semua...kul 9 jugak start gerak betul2 menuju ke JB nye...traffic adalah sangat lancar tak banyak kereta..alhamdulillah kitaorg sampai ke JPO dalam jam 2 petang...itu pun sebab tersesat...salah masuk simpang daaa...n termasuk dalam jammed yang tidak dirancang....tension mak sekejap...hahahahaha..


ini adalah pertama kali kitaorg datang sini..itupun hasil bertanya2 pengalaman kawan2 yang dah pun menjejak kan kaki...review mereka ada yang ok ada yang tak...so kene rasa sendiri jugak baru tau macam mana...
 
wazif yang sangat happy bila turun kereta..bosan agaknya dia sepanjang jalan takde hiburan...paling banyak pun dengar ibu n ayah bersembang...hehhehehe...

sampai2 tu kitaorang mamam dulu..perut sangat lapar..so tak bagus untuk aktiviti memilih2 barang yang nak dilaburkan RM keatasnya..nanti fikiran kurang waras...hahahahha...
   

daku order nasik putih with ayam sweet sour kot nama dia..lupa...hubby order nasik ayam penyet...harga makanan dekat food court ni affordable n tak melampau2 sampai family trip tak boleh makan dengan senang hati di sini...and pilihan banyak..so jangan risau pada yang cerewet bab2 makan ni..

lepas makan terus memulakan aktiviti...semua outlet yang ada kitaorg masuk..ada dua tingkat JPO ni..so kitaorg start dari tingkat atas dulu....kitaorg spend masa hampir 5 jam kat dalam ni..hahhahah...sebenarnya tak sedar pun masa berlalu..tapi last outlet yang masuk hubby dah warning suh cepat2 sebab belum solat lagi...


n kemudahan surau and toilet dalam ni memang ada disediakan dan bersih..so selesa untuk kita orang islam nak berlama2 kat sini kalau list barang masih panjang...hahahhaha...

banyak outlet yang kitaorg masuk asing2..nak2 time wazif meragam..so salah seorang kene jaga wazif kat luar n sorang lagi pulun cari barang yang dikehendaki...kekekekke...


disebabkan keluar dari JPO pun dah kul 7 malam kan..dengan penat lagi..hubby teruskan perjalanan ke bandar JB n terjah mana2 hotel yang masih kosong...kitaorg call thistle, Msuites, Grand Bluewave semua fully booked...risau dah masa tu..then sebab jammed sangat..hubby taknak masuk jauh2 ke dalam lagi..masa tu pun dah dekat kul 9 malam..so ternampak Crystal Crown kat tepi highway tu...terus singgah n tanya..alhamdulillah ada bilik...so terus check in n rest...dinner pun amek room service je...hmmm..teringat2 dia punye lamb grilled n ice creammmm...yummmyyyy....

 lamb grilled ibu...

 chicken soup with garlic bread wazif..

mee goreng ayah....

ice creammmm...so yummyy....

wazif taknak masuk bath tub..so terpaksa mandikan dia dalam sinki aje..haishhhh....

hari ahad lepas breakfast nak tau kitaorg buat apa...re-visit JPO untuk last day...hahhahaha...semalam tu ada lagi outlet yang belum masuk...so macam teringat2 aje kan...kalau dah sampai kuantan baru nak patah balik kan jauh...so hubby pulak layankan aje...menjadi2 la..hahahahha....

tapi 2nd day pegi sekejap aje..sebab dah tau nak tuju mana....kitaorg sampai situ dalam kul 10 pagi....kul 12 dah gerak keluar...n kitaorg tak la terus balik...singgah dulu rumah member lama hubby kat Bandar Tenggara..

pasal perjumpaan dengan member hubby ni daku story dalam entry lain erk..hehehehe...

ok..now it's time to review pengalaman daku sepenuhnya di JPO pulak...especially pasal shopping n the price...sesuai untuk orang yang belum pernah pegi n terdengar2 macam2 review..so maybe boleh take into account my review ni pulak..:))

Tentang produk :

Ada 80 designer and name brand outlet...so kalau nak pegi situ, dalam fikiran dah tau nak beli brand apa..kalau takde n setakat nak window shopping dulu..so tak kisah la.boleh je masuk semua outlet kalau larat macam yang kitaorg buat...hehehhehe...

Tentang harga :

Mesti kene tau dulu harga di luar macam mana..so that korang boleh compare dan enjoy with the cheapest price at JPO...

pada daku..overall pembelian kitaorg aritu dah dapat jimat about RM2372.40...

kalau barang yang sama dibeli di luar JPO maybe kitaorg kene spend about RM5569..

tapi everything di JPO harga dah rendah n dah discount dalam 30% up to 70%...

n bear in mind that semua product is factory-direct savings..sebab tu diorg boleh jual barang branded original dengan harga much more lower compared to shopping mall kat luar JPO...

n penjimatan kitaorg tu dah tolak semua kos minyak, tol, hotel n makan okkk...masih banyak kan boleh jimat tu...

so kalau ada yang kata nak pegi JPO tu dah satu hal..so better beli kat KL je..hmm..pada daku still mahal if dari Kuantan nak pegi KL..n beli di KL....

sebab di JPO harga diskaun setiap hari....hehehhe...dan kos minyak, tol n hotel ke JB baru RM440 average...dapat jimat ribu2...mana mau...kekekekeke...

Kemudahan bersantai :

sangat selesa dan banyak kerusi2 leh lepak2 sambil tunggu suami/isteri shopping...mana2 anak yang dah kebosanan n meragam..boleh bebaskan diorang berlari2 kat ruang legar...ada air pancut, ada kerusi rehat2...ada pemandangan cantik..n ada jugak palyground..yang ni daku tak sempat jumpa sebab mata tak pandang lain dah...hahhahaha...

Kemudahan solat:

Ada disediakan juga dan kebersihan terjaga..so tak perlu risau la  nak kejar balik hotel/or cari umah sedara/or cari surau kat luar untuk menunaikan kewajipan...:))

Tempat makan :

selain food court, ada jugak restaurant kat tingkat atas...baskin robbin pun ada...so pilih la mana yang sesuai dengan tekak korang...dan harga di food court sangat berpatutan..so jangan risau tentang berlapar or kene bawak makanan tapau dari rumah ke...hehehehe...

so..apa yang kitaorg dah shopping di JPO...hehehhhehe...

 Untuk Wazif..Poney, Baby GAP and Burberry...penjimatan sebanyak RM655.80

Untuk ayah Wazif ...Levi's jean, Tommy Hilfiger and Padini shirt..penjimatan RM419

Untuk ibu Wazif...Esprit, cK top and shoe, Padini and Coach..penjimatan RM1737.60

ni cuma review personal dari daku....maybe ada blog reader yang dah pergi and experienced sesuatu yang lain dari daku..or if sama juga..maybe boleh kita sama2 share di ruangan komen k...boleh la jadi rujukan pada mereka2 yang masih mencari2 review terbaik untuk dibaca dan dinilai...insya allah...sharing is caring..hehhehehe..

oklah..daku stop here..nanti kita story mory lagi k...

berusahalah kalian..janjikan...daaaa....:))))

8 comments:

CheNamNam said...

wahhh murah banyak tuhh..pestime lak hakak dengar PDo nehh..hehehe..slow betull..

kemaen meriah shoping..aktiviti tak dirancang neh memang havoc kalo duit berkepuk dalam poket..cer tak baper nak kepuk tengok mau dok umah jerk la jawabnyaa..hakak lah tue..:P

shuhada said...

hahahha....JPO la kak namnam...hehehhe....

memang murah banyak..n kene saving cukup2 dulu baru blh pi...hehehhehe....

tp ramai je window shopping aritu...cuma yg kat outlet baju budak je ramai yg borong...sbb mmg murah giler....hehehehe

try la pi window shopping dulu...heheheh

Anonymous said...

aku pegi selang sehari ke jpo nie coz dkt gan umah 10 minit jer n nak abiskan ms dr duk tido ptg2 pegi la ke jpo...sampai rsnye bdk2 yg keje tu leh kenal mk aku nih...tp aku shoping mewah2 awal bln kalo pegi biase2 ada la bt pelaburan skt2 kat padini...cm yg tak best sgt brg skII tak de jual kat jpo nie...jd ssh la skt nak membeli kat luar coz huby aku kt kalo nak bl apa2 handbag,kast,bj(aku,anak,suami),meak up bl jer kat jpo...mls nak kuar dr kulai...huk3x

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

salam admieeee.apa kabar?baru sempat nk ziarah admie ni..maklum la ct sekolah,k.atie pon cuti bukak tenet.
Wah!bersoping sakan 1 family yer?...syoknya...klu ada RM byk lam poket.hikhik

shuhada said...

Hi Anonymous,

u duduk kulai ye..dekat sangat la tu ngan JPO kan..patut la dah jadi tempat bermain je..hehehehe...

nanti u update la i bila sales giler2 dari biasa di JPO..boleh i serbu lagi..hahhaha...

shuhada said...

hi kak atie,

sori sangat lambat reply..baru balik dari Vietnam la kak atie..penattt..

masuk2 opis keje menimbun yang urgent lak tu..hehhehe..

ni dah setel segala urusan baru dapat on blog n fb..

thanx kak atie lawat blog saya...:))

Anonymous said...



Also visit my blog post ... Http://lottery-how-to-win.com/lottery-software

huda said...

Terima kasih, berguna panduaN ni, ingat nak pergi jalan esok wiiii...