Dear reader, thanx a lot for visiting this blog..do follow by clicking the button below..tqvm..:)

Mar 13, 2012

hari hari mau udang !!!!

hai hai haiiii..

morning korang...dah breakfast ke? tengah buat apa tu??

hehehhehe....sat lagi ada mesyuarat..so sambil2 tunggu time..daku teringat nak buat entry pasal udang ni...bukan apa..2 hari ni asyik je la makan udang...bahaya tak??

risau jugak tapi hadap je la..dah teringin..hahahahha...

aritu kitaorg berada di Kuala Rompin...nak dijadikan topik perbincangan semasa dalam kereta...daku suggest kat hubby suh stop kat gerai2 yang ada jual udang galah...kitaorg tak tau..so tanye en gps bergerak a.k.a irman kawan daku yang pernah membeli di sini..

tanya punya tanya...dia bagi direction..tapi kitaorg fail ikut direction dia..so berbalik pada encik google jugak...terjumpa la nama Kg Leban Condong..famous with masakan udang galah jugak...

so dalam sedih2 takut terlepas lagi 2nd chance nak terjumpa udang yang diidamkan..daku zikir ya razaq dalam hati..kekekekke..punya la nak kan..hahhaha...

alhamdulillah betul2 sebelum terlepas dari kawasan yang sepatutnya mata hubby n daku terpandang satu kedai makan ni n ada gambar udang...yeaaaaa...terus hubby break emergency n masuk ke tepi jalan...hahhaha...

dalam kereta kitaorg tergelak2..bahaya kan..then tawakal je la nak makan terus kat situ..sedap ke tak ke belakang cerita..janji merasa...muahahaha...

so kitaorg order nasik + udang galah medium 2 orang makan masak merah + sup ayam + telur dadar untuk wazif

sebelum dikerjakan

selepas dikerjakan..muahahha


kitaorang berpuashati dengan rasa dan harganya...sebab pertama tak pedas seperti yang diarahkan, kedua sebab fresh rasanya...8 ketul ratah macam tu je..nasik tak habis pun..hehhehe..n ketiga wazif berkenan dengan waiter kedai tu...so sepanjang kitaorg makan wazif pi ngorat akak comel tu..heaven tak heaven la kan..sila imagine..hahahhaha...

siap main keluar masuk kawasan kaunter kedai lagi...gambar dia duduk atas riba akak comel tak sempat nak snap sebab ibu sedap ratah udang..hehehhe

dan kemudian..semalam..kitaorang kemaruk udang galah lagi..this time try makan di Tanjung Lumpur pulak..asalnya nak teman hubby dinner je sebab semalam hubby tersangat lapar...masa nak pilih2 lauk tu hubby ternampak udang galah ni...terus tanduk keluar n kitaorg amek 2 ekor n masak sambal pulak...

n sekali lagi mintak taknak pedas...kitaorg berdua memang tak makan pedas2...lidah manja..hahhahaha...

so semalam order nasik putih + udang galah besar masak sambal + ikan kerapu sweet sour

 yummeehhhh...!!!

 mintak maaf la ye...dah separuh perjalanan makan baru teringat nak snap..hahahaha...

best kan kalau buat aktiviti yang tidak dirancang..apatah lagi bab2 makan nih...daku nak start memasak semula...tapiii...semangat belum cukup kuat la...huahuahua...alasannnnn..

oklah..nnt2 update lagi...chiow dulu..berusahalah kalian..janjikan..:)))

2 comments:

CheNamNam said...

wahhh dasat udang galah tuhh..kalo yang fresh compom manesss kannn...

lately my son pon hari-hari minta udangg..sampai dah boring mama nyer pulak tapi tuelah dah anak yg minta harus dapatkan juga macamner ponn...:)

selalunya kalau aktiviti yang tak rancang tuh lah yang menjadii...

shuhada said...

betul tu....n lagi happening sebenarnya pegi aktiviti yang unplanned...hehhehe

got another unplanned activity tp nnt free2 la cerita dlm ni..hehhehe

udang tu mmg fresh...tu yang blh ratah tanpa nasik...

anak saya belum pandai mintak...nanti beso sikit...hehehehe...