Dear reader, thanx a lot for visiting this blog..do follow by clicking the button below..tqvm..:)

Aug 13, 2010

6 months already...alhamdulillah..yeaahoooo

hehehehe....happynye..pejam celik pejam celik dah 6 bulan preggy dah...kali ni tak terasa sebab dah takde alahan2 yang menyeksakan...hehehe...

nanti dah 7 bulan nak pegi scan 4d sekali lagi..harap2 dapat la tengok muka si comel...then lepas raya baru nak all out cari barang2 baby...sekarang mood takde lagi sebab bajet banyak nak pakai untuk raya kan..hahaha....

pengalaman puasa dah 3 ramadhan ni..ada la beza nya dari berpuasa masa tak pregnant..kalo dulu masa berbuka..tengok nasik putih+lauk dah meleleh ayaq liuq...skrg ni tgk nasik putih rasa nak muntah pulak..rela makan makanan ringan2 macam murtabak, agar2 masa berbuka..dah rasa kenyang yang teramat...masa sahur pun mcm tu...dah dua hari goreng nasik simple teramat utk diri sendiri..ada bwg merah, telur, kicap, garam n nasik je combination nye..hahahaha...hubby je makan nasik putih masa berbuka n bersahur..

dari segi daya ketahanan badan sebelum berbuka lak..lepas sahur nak ke jam 10 pagi tu tenaga mcm biasa..takde apa2 yg bezanya...start kul 10 ke atas dah mula tak larat nak angkat kaki jalan..hahaha..perut pun pedih je rasa..nak drive balik umah pun amat seksa nya la menekan minyak..tak daya sungguh..2 hari ni kene drive sendiri..faie takde nak tumpang...huhuhu....

pasal hal masak memasak lak..keinginan tu sangat kuat nak memasak untuk berbuka dan bersahur..tapi badan yang tak izinkan...hari pertama sempat buat sup ayam je..lepas tu terus terbaring rasa nak pitam..nasib baik hari kedua ada lauk pauk free....hehehehe...hari ni memang kene beli sebab memang dari pagi dah rasa takde tenaga...kesian hubby...harga2 kat bazar ramadhan semua mencekik darah..huhuhu....hari2 mendatang tak tau lagi la macam mana...hmmmm...

tak sabar nak tunggu hujung bulan ogos ni untuk monthly check up..masa tu je dapat jumpa baby...hehehe...kalo la kat rumah ada mesin scan doktor pakai tu..ntah2 hari2 daku scan...hahahaha....

ha..lupa nak cite..baby sangat aktif dah sekarang....dua tiga kali jugak la bisa membuatkan daku terkejut terkena tendangan penalti dia..hahahaha...kalo tido tu..tak boleh langsung perut daku tertekan...mesti dia kuis2 suh ubah posisi..hahahah..cute je...then kalo dia tengah gerak2 aktif n daku panggil hubby suh rasa perut nak bagi hubby ada pengalaman rasa pergerakan baby..tiba2 baby akan duk senyap2 macam tak buat apa2...hahaha..nakal ehhhh....tapi dah penah le hubby berjaya rasa gak pergerakan baby..happy nye kitaorg...hehehe...

hmm...tak sabar dah rasanya nak tengok baby betul2...macam mana la rupa dia kan..gelagat dia...peel dia..hehehe...daku selalu je cakap kat hubby nak muka baby macam hubby..nak perangai baby ikut perangai hubby...supaya sejuk mata memandang, tenang je jiwa...harap2 allah perkenankan la...amin...hehehe..

oklah..itu je nak cite...daaaa..selamat berbuka puasa untuk hari ini..

berusahalah kalian..janjikan...chow....:D

2 comments:

Lin Elier said...

1st baby mmg thrill giler! Enjoy motherhood dear. Skejap je dah nak last trimester. Selamat berbuka nnt... bdw, raya mana nnt??

admie said...

thanx elier..tu le..mmg sangat mencabar..sebab semua yang dirasai semua nye pengalaman pertama..tak tau ok ke tak thrill2 tu...:)

raya tahun ni turn balik perak..:)