Dear reader, thanx a lot for visiting this blog..do follow by clicking the button below..tqvm..:)

Jan 4, 2010

3 hari yang lalu....

best betui dapat cuti sampai 3 hari...bila la lagi ada cuti hari jumaat kan..hahaha...

3 hari yang lepas daku penuhkan masa cuti dengan bercuti2an di Gambang Water Park bersama hubby terchenta....dah lama teringin nak pegi situ...tapi sebab sebelum ni kes H1N1 sangat kritikal satu malaysia nih..so..hubby refused untuk bawak...
pengalamannya sangat best jugak la utk orang yg pertama kali ke sana kan..seme game dewasa daku n hubby try...slides saja kitaorg ulang naik sampai 2 kali..dah le ada 4 slides semenya...penat daki tangga nak ke tpt slides compared to penat main...hahahaha...
utk harga anggarannya ialah RM70 utk 2 org dewasa...harga tu termasuk la tiket, sewa loker, sewa tube dan makan....outside food strictly prohibited tau..staf diorg check detail nak mapuih..kalo bawak mmg kecewa giler la nanti..
food kat dalam park pun banyak choice n harga berpatutan..no worries la ye...tube lak kalo taknak sewa pun boleh, cuma nye kalo nak main slide kene queue la turn nak amek tube free....kalo tak ramai org takpe..kalo ramai..lama la nak menunggu..:)...

pelampung utk kanak2 better bawak sendiri la kalo ada..sebab rugi jugak kalo sewa...overall nye daku n hubby happy menghabiskan masa cuti di water park nih..:D

selain dari aktiviti di atas, daku juga telah berjaya menghabiskan waktu cuti yg ada dengan melaksanakan segala azam2 2010 jangka pendek daku dengan jayanya..mcm tak percaya aje...hahaha...lihat saje lah gambar di bawah ye..

Azam 1 - buang baju2 tak pakai lam almari kat umah tu..buat semak almari je --> done

Azam 2 - jahit langsir umah sendiri pakai ganti yang sedia ada yg dah bertahun tak tukar2 --> done
Walaupun simple sahaja...daku rasa sangat happy sebab ni la 1st time daku menjahit langsir..hahaha..selain itu dapat menjimatkan RM1k++...daku dah pernah survey harga upah jahit langsir ni + kain dekat2 nak RM1k untuk hall sahaja..so..jimatkan bila dah boleh jahit sendiri..lalalala...

Azam 3 - susun atur semula brg2 kat dapur yg dah lama diabaikan --> done
Tak le banyak part yang daku susun atur semula..just bahagian2 yang dekat2 ngan sinki n sebelah rice cooker tu je..sebelum ni banyak giler letak barang n bercampur2..lepas beri drawer tu tersusun sikit la n senang nak cari..:)

So, daku rasa itu sahajalah yang daku nak kongsi kali ni..lepas ni hubby suh masuk kelas jahitan baju lak..lalalala...

Adiosss....:D

2 comments:

Nida said...

Salam Ada...

Wah lepas ni bolehkah Kak Ida tempah ngan Ada ek jahit langsir..hehe... kira murah je ler ye.. :-)

yana cun said...

haaa nk amek tempahan??? amek la amek la...