Dear reader, thanx a lot for visiting this blog..do follow by clicking the button below..tqvm..:)

May 11, 2009

cerita saje2..hehehe...

lately takde cerita yang menarik untuk dikongsi...tapi perasaan nak meng-update blog tetap ada...so..daku letak je la tajuk entry kali ni 'cerita saje2' yang bermaksud suka ati nak cite ttg apa..campur aduk dan cacamarba...boleh kan..hahahaha...

hari khamis minggu lepas (07/05) kat kuantan ni cuti hari hol..so..daku n hubby membawa diri ke Segamat...segamat???...ada apa..???hehehe...biasa la..lubuk barang2 2nd hand boling murah2 boleh jumpa kat Segamat Bowl...barang2 tu la yang daku cari..hehehe...

plan asalnye nak pegi masa cuti buruh..tapi takde contact number dan taknak merisikokan diri sampai2 sana sekali tutup...so..terus kuburkan plan tu..yang membuatkan ter-pergi pada 07 haribulan tu pun secara tak sengaja je tu...masa tengah mandi plak tu idea datang...terus sms kawan yang familiar tanya map seme..last2 kawan tu offerkan diri nak temankan..

so apalagi..push hubby suh mandi cepat...push kawan tu jugak suh bersiap cepat2..lepas kitaorg breakfast, singgah umah kwn amek dia n terus gerak ke Segamat...

sampai kat kedai boling tu rasa mcm sangat heaven la tgk barang2 2nd hand dia...kalo le ada duit banyak..lama dah daku angkut 2 bijik bola, 2 pasang kasut dan berbijik2 beg..sebab memang murah giler dan kualiti masih ok..bayangkan beg untuk 1 bola hanya RM40 sahaja..kalo untuk 2 bola baru RM100-RM120...berjenama lak tu...kalo 1st hand mau RM100-RM150 sebijik untuk beg 1 bola dan RM200-RM250 sebijik untuk beg 2 bola ...huhuhu..tapi apakan daya..aim nye sebelum sampai nak beli sebijik beg aje...so..end up beli sebijik beg juga tapi untuk kawan yang kirim..beg yang daku aim stok dah abis..so hujung bulan kene dtg lagi...daku kirim aje dekat kawan yang teman tu sebab kebetulan dia nak balik kampung hujung bulan ni..muahahha..save bajet perjalanan...hahaha..

Nak cite apa lagi ye..hmm..itu je kot...hehehe..idea taknak kuar dah..oklah..chiow dulu..

1 comment:

Nida said...

betul3x

blog hang, suka hatilah nak citer apa jer kan...

p/s-kat Segamat juga terkenal dengan duriannya tau..nnt klu musim durian leh gi Segamat sama2 (entah bila)