Dear reader, thanx a lot for visiting this blog..do follow by clicking the button below..tqvm..:)

Aug 14, 2007

menghabiskan bulan Ogos 2007

hmm..rasanya bulan ni setiap minggu ada aktiviti yg telah tersenarai dlm jadual...

start esok - jumaat ni...daku ada bengkel juruaudit 5S di Dhe Rhu Beach Resort...memula tak teruja nak pi sbb kene tinggalkan hubby..sedangkan dhe rhu tu dekat jugakla dgn umah...about 1/2 jam perjalanan....tp malas la nak berulang dr umah..minyak mahai..hahahha...then bila dpt sms dr room-mate kata maybe dia tak leh join the bengkel...teruja pulak sbb hubby leh temankan duk kat dhe rhu dr rabu - jumaat tu...dah imagine dah ke-best-an nye hubby berulang ke sekolah dr hotel..hahahaha....tup2 pagi ni room-mate msg semula kata leh pegi...ala...takpela..bukan rezeki hubby nak berholiday dlm weekdays ni..

balik dr dhe rhu..hubby lak takde..kene bwk student ke jengka or jerantut..entah..tak ingat...sampai senin la jugak..huhuhu..lamanye kene tinggal..fair n square la kan..tp dia tak takut duk umah sorang2..daku penakut...mcm mana erk...masih mencari jln penyelesaian utk membawa seseorang teman daku dari sabtu ni - selasa nnt..ish..payahnye...

then 23 - 24 ogos tu pulak daku amek cuti..kene ke klia amek mak mertua, usu n hanif...diorg nak duk umah daku sampai september...nak gi tgk abg ipar daku konvo...tp awai beno dtg nye...gabra daku dah ni...2 minggu tu weh kene pura2 jadi menantu solehah....arghhhh.....pukui bp kene bangun pg nih...pukui bp kene start masak bfast nih..pukui bp kene start masak lunch nih...nak masak apa..mcm mana..nak kemas umah sapu2 lantai lagi...arghhhh...tolonnnnnnnn.....

then petang 29 daku dah chow balik kuale...bawak sekali le mak mertua daku, usu n hanif tu...pening2 pulak kat kuale tu nnt..hahahha...1st sept tu insya allah wat mini reunion ngan member sek men dulu..sbb sorang member invite pi kenduri kawen dia...sambil menyelam minum air le..makanan n venue dah tersedia..just add up dengan sembang2, gosip aje la lagi..hahhaha....balik kuantan semula on 2nd sept tu...lepas tu nak uruskan nak main boling ngan teman2 seopis...bestnye..bulan ni tak sentuh langsung bola boling....tak jejak langsung atas lane boling...bosan betul life mcm tu...hahahhaha....maybe on 8th sept kot ye kengkwn sekalian.

Then dah nak masuk bulan pose..so...stop la kejap aktiviti2 lasak spt bulan2 lain tu...tapikan daku baru nak reg kelas jahitan...hmm..nak proceed jugak la...boleh amek kelas ari sabtu n ahad pagi - tengahari...takde la duk kat umah kira bp jam lg nak berbuka...hahaha...

hmm...begitulah caranya daku menghabiskan sisa - sisa terkahir bulan ogos untuk tahun ini...mcm pack aje....ye ke...wut ever...

Adios...