Dear reader, thanx a lot for visiting this blog..do follow by clicking the button below..tqvm..:)

Mar 26, 2007

ala..kene tag..

Syarat-syarat permainan/The rule of the game:
People who are tagged should write a blog post of 6 weird things about them as well as state this rule clearly. In the end, you need to choose 6 people to be tagged and list their names. Don't forget to leave a comment that says 'you are tagged' in their comments and tell them to read your blog.

1. Cepat geram....ni kalo daku tertengok sesuatu yang mmg comel/cute/menarik..daku cenderung utk pegang/cubit/gigit benda tu..tak kirala apa sahaja...selalunya kalau benda2..warna la yang menjadi tarikan daku..kalau orang lak..tahap kegebuan isi org tu..hahhaha...contohnye: pipi baby...mmg fateh dan mariah masa diorg baby selalu kene la..hahaha

2. Boleh makan kuning telur dan bawang dengan syarat takleh nampak rupa bentuk makanan tu sebijik2.....maksudnye...kalo buat telur grg mata kerbau..kuning telur tu nampak sebji2 kan..so..daku takkan blh nak makan..rasa nak muntah...tp kalo telur mata kerbau tu diapit dengan 2 keping roti..mcm buat sandwich tu...kiranya dah tak nampak le kuning telur tu...daku leh makan dengan jayanya..tu sbb daku lbh suka makan telur dadar..abis cite..hahha...kalo bawang lak...daku akan ketepikan bawang2 tu kalo daku ternampak ia ada dlm makanan..selalunya kalo daku nak beli burger...daku akan order tanpa bawang nye..senang ati..hahaha.kalau memasak lak daku akan tumbuk bawang tu kasik hancur..bila dah tumis..campur lak ngan bahan2 lain..dah takde rupe asal kan..so..leh le mkn tanpa gangguan.

3. Tak blh terlebih minum...kalo tak mesti lebih 10 kali masuk toilet...especially malam hari la..kalo daku minum lebih dari 2 gelas air..mmg akan kerap masuk toilet selang sejam...kalo siang pun sama...tp tak blh la tak minum langsung kan..nnt ada masalah lain lak..so..kat opis tu..penghuni tetap toilet kat blk faie tu ialah daku..hahah...masalah ni mmg dari kecik lagi...dah lali dah....org tgk je nampak pelik.

4. Tak blh minum susu tepung...susu kotak UHT tu boleh...yang ni daku baru perasan sejak amalkan minum anlene sebelum kawin...lepas kawin pun ada minum tp jarang sbb tak tahan dengan kesannya iaitu daku akan kerap masuk toilet untuk membuang..dia lebih kurang mcm kene cirit birit tu...sakit..sakit..sakit..then baru membuang....daku penah consult ngan doktor..doktor ckp maybe badan daku tak leh terima laktosa...entah le..skrg ni daku lbh suka minum susu kotak Dutch lady/marigold n susu soya...ada gak stok susu tepung anlene kat umah tp kadang2 aje minum...

5. Takut kucing...yang ni bukan takut sikit2 tu..takutttttttttt sangattttttttt....sebabnya penah terjadi depan mata sendiri..seekor kucing yg sedang bergaduh..cuba dileraikan pergaduhannya oleh opah daku..tetiba kucing tu melompat dan gigi dia berpaut pada tapak tangan opah daku..tergantung2 badan kucing tu..ada la dlm 3 - 4 minit...bila je kucing tu lepaskan gigitan dia..darah memancut2 kuar...depan mata daku...arghhhhh....sampai sekarang fobia ngan kucing..kalo nampak kucing..mesti jantung berdegup kencang...bila kucing tu tetiba2 je mengiau...mesti daku akan panik semacam...dan timbul le imaginasi yang bukan2 yg akan menakutkan perasaan daku sendiri....penah sekali masa kat umah bonda daku..ada seokor kucing ni gatal2 nak masuk umah....daku try beranikan diri halau...kucing tu degil gile..tetiba aje dia lari laju2 dan duduk belakang pintu....ya ampunnn...daku dgn tidak semena2 menjerit mcm org kene histeria....nasib baik ada fateh masa tu..dia le tolong selamatkan kucing tu sblm ada kejadian bunuh membunuh dlm umah tu..hehhehe....

6.
Tak pandai lintas jalan raya besar..yg banyak sgt kete tu...tetiba perasaan akan jadi panik + takut...ni disebabkan fobia tgk member sendiri terduduk bersimpuh atas tengah2 jalan raya sebab seekor..silap seorang mamat bawak motor ni..telah melalukan tayar depan motor tu di celah kaki kawan daku ni...maybe mamat tu pun panik kot n 1st time bwk motor..tetiba nampak ada org kat tgh jalan..kat simpang dia nak masuk tu..so..bila tak tau nak tuju tayar motor tu ke mana..dia pun menujukannya ke kaki kawan daku tu..terduduk bersimpuh le kwn daku tu dgn malu2 kucing nye..hehehe...tp pd daku tak lucu pun keadaan tu even time tu daku ngan member gelak sakan sampai berair mata...hahahaha...selepas kejadian tu mmg daku tak lepas le nak lintas sorang2 kat jln raya yg besar dan byk kete, motor, basikal, lori, etc...penah sekali kene gi tabung haji kat masjid besar kuantan..sape yg tau bandar kuantan leh imagine sekarang....daku sanggup pegi ke traffic light kat jln bank untuk melintas even jauh giler dr tempat parking...park kete kat parking lot masjid..betul2 seberang jalan dgn tabung haji..fobia nye pasal..jln jauh tu tak terasa...hahahaha...

Ok..itu sahaja lah kepelikkan yang ada dalam kehidupan daku seharian...hahahaha....