Dear reader, thanx a lot for visiting this blog..do follow by clicking the button below..tqvm..:)

Nov 13, 2006

bersantai - pantai balok


hahhaha..daku tak tau la smlm daku n hubby dilandar garuda or ape sbb dua2 kene penyakit lupa..smlm daku sbnrnye ada 2 agenda yg mmg dah tersenarai dlm jadual...tp tak tau mcm mana leh lost terus dr mind..1st..perjanjian utk ke umah PM Ruzaini ngan opismate..dah discuss baik punye nak jumpa kat mana2...2nd..husna kata nak dtg beraye umah...petang..

Skrg ni daku cite rentetan kisah daku semalam..ahad...yg takde kaitan langsung dengan jadual yg dah daftar awal2 nih..kesian diorg n kesian gak daku sbb tak dpt join..huhuhu...

Pagi : kul 7.30 dah bangun sbb nak kejar ikan, udang, ayam yg fresh2 kat pasar tani kat stadium kuantan tu..kalo lambat mesti tinggal yg tak best aje...selesai shopping bhn mentah..sarapan kat IM 1...dah lama tak bfast sama..:D....then terus balik.

Tengah ari : tgh ari tu mkn udang masak merah..sedapnye...seleranya makan..hehhe...abis makan basuh pinggan then terus buat rutin hari ahad..gosok baju keje hubby utk seminggu n baju keje daku jugaklah...abis gosok seme baju dlm kul 2 lebih...

Petang : dlm kul 3 - 5 daku duk dpn tv..tgk cite Jumanji..best..dah lama tak tgk cite tu..hubby lak lepas buat keje dia tido..penat kot sbb pagi tu daku mintak tlg dia sapu umah..daku lak cuci toilet..kesian dia..heheheh...tak sedar bila hubby bangun..dia ajak daku gi lepak sambil mkn kopok lekor kat pantai balok..best gak tu..daku pun dah bosan tahap apa ptg tu...cite Jumanji pun dah abis...drpd layan tido..baik buat aktiviti yg lbh berfaedah...then kitaorg pun ada la kat balok petang tu...sempat la daku amek gambo pemandangan n amek gambo yg entah ape2...nak tgk...gi le kat album tu...

Malam : lepas maghrib..kitaorg makan malam...then tgk berite le..rutin biasa tu..dlm kul 9.00 - 11.00..daku layan cite CSI...then mata dah tak larat nak sambung tgk CSI tu..terus masuk tido...masa ni la baru daku perasan ada 5 misscall n 1 msg...hpon daku 1 hari suntuk duk kat dlm blk..ditindih ngan bantal lak tu..imagine..imagine...

eh..masa bila pulak hpon daku ni berbunyi..sepanjang kat umah..takde lak daku dengar bunyi ape2....daku tanya hubby..dia pun kata tak dengar bunyi..hehhe....teruknye tahap pendengaran kitaorg nih (memangla kan..dah kene tidnih ngan bantal2..sape yg dengar2..hahha)...bila bukak misscall...ada nama faie n husna...eh..apsal diorg call nih..then baca msg dr husna..

YA ALLAH....mcm mana daku leh terlupa nih...ari ni dah janji ngan faie nak gi umah PM Ruzaini...n husna lak nak dtg..adoi la..apsal tak ingat langsung ni..padahal tak buat apa pun kat umah sepanjang hari accept petang tu..huhuhu..mesti faie bengang ni..call 4 kali tak angkat2...n kes husna lak..nasib baik dia tulis msg tu kata tak jd dtg..kalo tak naya aje..daku mana ada kat umah...hohohoho....karut sungguh....teruknye...

Sebagai pengajarannya..lepas ni kalo ada apa2 event..daku akan setkan reminder dlm hpon...hehhe...untuk ummie...jangan riso..daku dah memulakan displin baru daku ni....daku dah setkan reminder kenduri adik ummie tu dlm hpon daku nih..hehe..semoga takkan terlupa lagi..insya allah..