Dear reader, thanx a lot for visiting this blog..do follow by clicking the button below..tqvm..:)

May 8, 2012

Last 3 days...our family gathering...

surpriseeee....

ingatkan hubby takde berjimba ngan kawan2 kat kenyir akan membosan kan daku n wazif sementara nak tunggu atuk n opah sampai tengah malam ari sabtu baru ni..

rupanya ada big surprise dari kaklong n adik daku yana...diorg muncul depan rumah kul 11.00 malam ari jumaat....hahhahaha....

daku dah baring2 golek2 dengan wazif dalam bilik sekali ada orang tekan loceng..biar je la hubby yang entertain sebab ingat kawan dia sampai diorang nak gerak dah..tapi dengar ada orang masuk rumah n suara2 yang dikenali...hahahhahaha...

malam tu kelam kabut jugak siapkan tempat tido diorang sebab tak expect ada tetamu malam buta..heheheheh...

esoknya sabtu, lepas breakfast kitaorg berbondong2 ke ECM, bawak budak2 happy2 kat indoor playground..wazif dah level 'abang besar' dalam playground tu...lepas kan je dia dalam tu terus tuju mainan feveret...expert je nampak..hahhaha...

daku n Yana turun ke care-4 shopping bahan2 untuk bbq esoknya..selesai shopping order pizza kat bawah n baru panggil budak2 turun...kecoh jugak la kat pizza tu nak jaga 5 orang budak2...hehehehe..


malam hari sabtu ni wazif taknak tido...susu pun terus dilupakan..rasanya sekali or dua kali je baru menyusu...main punya pasal..daku risau but selagi dia tak mengamuk, daku biar kan je la..hahhahaha...

sebab nak bagi letih semua budak2 tu..daku bukak lagu n bagi diorang dance....sampaikan anak Yana si Zafran tu panggil daku teacher...hahhahaha..tengok je la gelagat diorang..

video
Chicken Dance


jam 2 pagi dah masuk hari Ahad, parent daku lak sampai...masa ni daku tak sedar..kaklong yang bukak pintu..penuh rumah..meriah sangat n bestttt...sekali sekala berkampung kat umah daku macam ni memang seronok...hehehhe...

selesai breakfast, aktiviti bbq bermula...chef kali ni yang berperang dengan asap n kepanasan ialah Yana n daku sendiri..hubby takde..kalau tak memang tugas wajib dia tu...heheheh..

nasib tak menyebelahi...plan nak berpesta tepi pantai teluk chempedak tapi belum lagi keluar rumah guruh dah berbunyi...so batal n pindah ke plan B..bakar n makan2 di depan umah je bawah garaj...tapi hujan nan lebat menyebabkan aktiviti pembakaran je berlaku di luar rumah..aktiviti lain2 semua dalam rumah...

alhamdulillah, berkat kesabaran daku n mak buyung yana..hehehe..ini le hasilnya...


abah daku kata rasa dah macam satay...yeaaayyy...berjaya...berjaya...hahhahahha....tengahari tu family kaklong n yana gerak balik ke KL...tinggal abah, mak, 2 orang opah daku je...memang plan asal nye parent daku yang temankan daku sementara hubby balik dari kenyir...tak berani la daku nak tinggal berdua je dengan Wazif...budak tu dah cerdik pandai sekarang...tak terlayan..hehehhe...

malam tu keluar makan dengan mak abah n opah2 daku...esoknya pagi2 lagi diorang dah siap2 nak gerak ke Jerantut before balik ke Perak...


tinggal la daku n Wazif...baru le budak tu nak tido siang...tapi sebelum tu jenuh jugak la layan dia main..kalau tak dia mengamuk macam kene pukul..hahhaha..terasa sunyi kot sebab tiba2 rumah kosong...ayah pun belum balik masa ni...

dalam kul 2.30 ptg daku hantar wazif ke babysitter sebab ada O-Group dengan business partner daku di Kuantan..last week dah buat untuk business partner di KL, Perak and Seremban...insya allah next plan turun ke Brunei, Sabah n Sarawak pulak meet business partner kat sana..seronok buat business ni sebab boleh jalan2 makan angin..hehehehehehe...

oklah..till here k..nnt update lagi...:))))

No comments: