Dear reader, thanx a lot for visiting this blog..do follow by clicking the button below..tqvm..:)

Oct 10, 2011

wazif's story so far...

fuhh..rasa dah lama tak share cite pasal wazif kan...banyak benda dah berlaku tapi takde masa nak mengarang..hehehhe..alasan..kah..kah..kah...

as u know...wazif dah turn into 10 months old tau...lagi 2 weeks nak masuk 11 months..next months setahunnnnn....arghhhh...my baby dah besarr...:((((

so far...wazif semakin cheeky n bijak...dalam marah2 boleh tergelak  besar jugak dengan keletah dia..memang bikin haru biru perasaan ibu dia ni setiap hari tau...

habit dia suka berangan sambil kaki sangkut kat mana2 yang sempat...hahahaha....

gigi wazif still 2 batang lagi...tapi gusi atas dah start bengkak..n sekarang a bit cranky jugak..maybe sebab tak selesa gusi sakit..

with his cousin..abang fateh n abang juwaini...

baru2 ni pegi zoo negara...plan asal nak ke zoo melaka..sebab ibu has work there..tapi sebab postpone keesokan harinya keje kat sana..terus routing ke zoo negara sebelum ibu pegi work area kl je..hehhehe...quality time dengan family..bila2 pun ok...:)

lembu africa kat belakang tu besar giler wehhhh....

khusyuk tengok show burung n singa laut..siap tegur lagi..hahahaha..

apa yang wazif dah belajar setakat ni ialah perkataan...
'what is this...'

what is that...'

'no no no...'

'haip..' (blh terus jebik muka kalo kita siap jegil mata)

'ok.ok..'

' bye bye see u soon' (kalau mood baik terus dia lambai non stop..hahaha...)

n word yang selalu keluar bila time dia main n sembang sorang2 dia..

'apeci..'

'ya abi..'

n bila jumpa budak2 rasanya wazif ni peramah but memilih orang...ada budak yang dia terus nak pegang nak tarik rambut n senyum2 sambil bersembang gaya dia...ada budak yang dia tenung aje tak bercakap2..and ada budak yang dia tengok terus meraung....hahhahaha....

bab makan pulak..still the same..dia tak suka makan..huuwaaaaa....nangis ibu tiap kali nak bagi dia mamam tau...tapi yang daku perasan dia suka makan benda yang ada rasa pedas2 sikit...kalau bagi ayam goreng biasa..dua tiga kali suap dia dah geleng...kalau bagi ayam masak merah yg ada pedas2 tu...suap la banyak mana pun dia still nganga mulut...tapi takde la daku bagi banyak sebab takut sakit perut lak...
hmm..okla...till here dulu..nanti2 kita cite lagi..:)

berusahalah kalian..janjikan..:)


2 comments:

YAYA AZURA said...

wazif sama la macam wafiq..suka mkan yg rasa pedas sikit2...

admie said...

hehhehe..ye ke yaya..tapi saya sendiri tak makan pedas..pelik dia ikut sapa ntah..hehhehe