Dear reader, thanx a lot for visiting this blog..do follow by clicking the button below..tqvm..:)

Jun 6, 2011

long vacation...part 1

 alhamdulillah..percutian berjalan dengan lancar dan seperti yang dirancang..macam2 aktiviti ada n alhamdulillah juga wazif behave sangat2...dah le semua aktiviti adalah aktiviti 1st time untuk wazif..huhuhu....

flight le klia dari kuantan jam 10 pagi....saje hubby amek lewat sket sebab kalau awal lagi wazif tak bangun lagi...mood wazif pagi tu pun ok..memang dia hari2 mood sentiasa ok..hehehe..so perjalan pertama wazif dengan kapalterbang alhamdulillah takde masalah..benda yang sangat merisaukan daku sepanjang dalam flight ialah dengung telinga..n alhamdulillah la masa nak take off tu wazif mintak susu..n terus tido sambil nyonyot...hehehe..ibu n ayah blh minum n makan kacang tanpa masalah gangguan dari pihak ketiga..ngeeee....sampai di klia cun2 je flight touch down tu...wazif bangun n senyum2...:)
memandangkan flight seterusnya ke kuching lagi 3 jam, so kitaorg penuhkan masa dengan round2 kat kedai2 dlm klia tu n lepak2 dekat secret recipe je..sbb kat situ je ada sofa n wazif boleh golek2...dia pun dah bosan asyik duk dalam stroller n kene dukung je...

dalam flight ke Kuching wazif taknak tido dah..sebab dia nampak banyak makanan depan mata..hahahha...n ada meragam sket sebab kitaorg lambat bagi susu...plus dia tak puas hati sebab ibu n ayah makan sedap2..dia setakat menjamu mata je...hahahaha...bila dah nak sampai baru la dia nak tido..tapi as usual..bila dah touch down..terus bangun...haishhh...sian anak ibu tido sekejap2...

dekat airport ngah cath wazif dah tunggu...tak sabar jugak dia nak jumpa n dukung wazif sebab selama ni ikut perkembangan wazif dalam facebook je kan..hehehehe...setel masukkan beg2 semua dalam kereta...kitaorg terus ke Boulevard....hadiri jemputan kawan masa UNIMAS dulu..diorg ni tokey butik yang berjaya..hari yang daku sampai tu diorg launch cawangan butik ke-4...hebat kan..sori gambar a bit blur..photographer tangan terketar2 masa ni..hehehhe....
frm left : pian, ija (owner of ALMAS Boutiqe), me n hubby

kat sini daku amek kesempatan shopping baju raya..maklumla..kedai kawan kan..so diskaun dapat best2 jugak la..hahahha...tapikan..tak sempat pun pakai raya...sebab dah pakai masa kenduri 'menepas' wazif baru2 ni kat kampung hubby..cerita pasal kenduri ni daku masukkan dalam entry lain ye...

utk aktiviti 1st day di Kuching, kitaorg end kan dengan bermalam di Serian..umah abang ipar daku..sebab nak balik terus ke kampung dah malam..tak sesuai untuk wazif...:)

4 comments:

YAYA AZURA said...

bestnye cuti-cuti malaysia..

*suka nama 'WAZIF' ... yang 1st nie dah kasi nama WAFIQ..kalau ke2 lelaki jugak letak WAZIF la..hikhik..

Shuhada said...

Hehehe...aah kan...rasanya nama tu jarang dengar..sblm lahir dah plan nak letak wafi tp opismate dah 2 org amek nama tu...cancel terus..hehehe

Lin Elier said...

wah pian and ija langsong tak berubah... masih sama mcm zmn uni gitu!

shuhada said...

hehhehe..tu la..yang berubah diorg makin berjaya dalam bisnes..best kan..:)