Dear reader, thanx a lot for visiting this blog..do follow by clicking the button below..tqvm..:)

Sep 23, 2010

dup dap..dup dap...

bila teringatkan sekarang dah 30 weeks daku pregnant...berdebar2 pulak hati nak menunggu saat melahirkan...

orang kata masuk 36 weeks dah boleh bersalin...kalo macam tu ada lagi 6 minggu je lagi..huhuhu...6 minggu tu kejap je...sebabnye daku rasa dari 2 bulan aritu nak ke 7 bulan ni pun macam pejam celik pejam celik..aikkk..dah 7 bulan usia kandungan daku...:)

masa prepare barang2 baby n barang2 daku...memang excited...macam tak sabar pulak...masa bersembang2 dengan adik daku..kawan2 daku pasal pengalaman diorang bersalin or moment2 diorg nak bersalin..rasa gabra pulak nak tempuhi...siap boleh rasa kecut2 perut...haahahhaa...

baby dalam perut daku makin aktif..rasanya dia jarang tido sekarang ni..sejak masuk 7 bulan ni la...dia lebih banyak bergerak2 dalam perut daku berbanding duk senyap2 macam sebelum2 tu...haihhh....nak ikut jejak ayah dia kot aktif bersukan nanti...hehehe...

tapi ibu dia pulak makin lemah longlai nak berjalan....asyik nak baring je..perut makin berat...tulang belakang pun tak mampu nak tampung...asyik je sakit2...huhuhu...tido malam pun dah tak lena dah..semua posisi macam tak kena...lepas tu badan makin panas....terutamanya tido malam hari..kesian hubby berselubung setiap malam sebab daku bukak air cond sampai ke pagi n daku sendiri tak berselimut pun...siap berpeluh2 macam baru lepas marathon....hahaha...

sabtu ni insya allah daku boleh mengintip si kenit ni dalam perut...dah lama rasanya tak tengok apa dia buat dalam perut ni...kalo ada rezeki lebih nak jugak buat sekali lagi 4d scan..kot2 la boleh nampak muka baby...boleh jugak imagine ikut muka ayah ke ikut muka ibu...hehehhe...yang pasti daku doa selalu baby daku sempurna sifat dan peribadi...:)

hmm...nanti2 cerita lagi...chiow dulu...:D

6 comments:

Zaidi Azraf Bin Hj Zainal Azmi said...

insyaAllah...didoakan agar semuanya akan selamat.....aminnnn....:)

admie said...

hehehe..thanx a lot eddie...dup dap..dup dap...:D

Linda Elier said...

Tak sabaq nak nengok bby, kan? Smoga smua berjalan selamat & lancar, hendakNya.
Nnt post la gmba scan...

admie said...

hehhee..tu la elier...plus dah tak larat nak membawa badan ke hulu dan ke hilir nih..lagi le rasa nak beranak cepat...hahaha...insya allah kalo pi buat 4D scan tu..kami tepek dalam ni..:D

Lin Elier said...

Ada,
Betoi kamu tak gi kenduri Sha nnt?
Tringin nak nengok kamu...

admie said...

hehehe..betui le elier..nak berjalan pun dah rasa sakit2 kat celah kelengkang tu...mana nak gi travel jauh2 lagi..tak daya eden...hehehe...takpela..kome masuk fb..tgk le gambo raya kawan2 kami tag nama kami...haaa...itu le besonye kami setakat ni..hahaha...:D