Dear reader, thanx a lot for visiting this blog..do follow by clicking the button below..tqvm..:)

Jul 5, 2010

makan dan pitam..lalala...

cuti baru2 ni terasa agak bosan...kerana hubby terchenta satu hari kat sekolah sabtu tu n ahad pulak daku tak sihat untuk beronggeng2...

sabtu tu bangun2 pagi terus ada semangat nak buat macaroni bakar macam dulu2...lepas bfast terus kuar beli telur..balik tu terus memulakan aktiviti di dapur non-stop....rasa macam sihat bebeno je...setel semua terus makan..makan dan makan..non stop jugak..hahahaha...malam tu kuar dinner je sebab badan rasa lain macam...sebenarnye sejak petang tu dah rasa lain macam nye..tapi kesian kat hubby ajak dinner n dah sehari suntuk kitaorg tak bersosial berdua di luar kan..:)

ahad tu lepas mandi pagi tu dah terasa macam sesuatu akan berlaku..tapi gagahkan jugak diri ini keluar bfast ngan hubby n jalan2 kat bando...tempat pertama dituju ialah tempat cuci kete LYC tu...15 minit pertama ok lagi...lepas tu tetiba je kepala pusing2..mata dah blur2 dah..sesak nafas...rasa macam akan pitam...bunyi mesin2 yang non stop kat situ menyebabkan daku rasa keadaan adalah tersangat haru biru nye....

terus daku ajak hubby ke toilet..sambil jalan pegang hubby kuat2 sbb memang rasa nak jatuh dah..kaki macam tak pijak dibumi yang nyata..peluh jangan cakap le sebab duk tahan perasaan nak pitam tu...sengsara je rasa...lepas muntah sikit kat toilet n tundukkan kepala beberapa minit...hilang la rasa nak tumbang tu...tapi kepala still dizzy....lepas kete dah siap di cuci n vacuum...terus ke ECM konon2 dah sihat boleh teruskan plan hoorey2...tapi baru je masuk ECM tu dah rasa semacam je...terus balik n daku pengsan tak sedo diri sampai le pukul 3 ptg..huhuhu...

kesian kat hubby sangat lapar masa tu sebab mana de makan tengahari lagi...daku lak tersedar kul 3 tu terus je nak makan roti apit telur...hahaha...then rasa badan sihat sikit..kuar jugak le teman hubby lunch...kesian kat hubby kan...so..plan ahad tu semua hancur berkecai..macam2 nak buat n ada part nak shopping..semua dibatalkan..hahaha...

arini kalo rajin nak ke hospital check darah...kot2 la darah rendah...tapi daku makan je ubat tambah darah yang doktor bagi aritu..:(..

oklah...chiow dulu..

1 comment:

Lin Elier said...

Baca citer Ada ni, mengimbau kenangan saya dulu... & rasa seriau nak pregnant lagi. Rasa mcm skarang gak nak amik Implanon.