Dear reader, thanx a lot for visiting this blog..do follow by clicking the button below..tqvm..:)

Apr 26, 2010

tidak selesa...:(

orang lain rasa 2 bulan tu kejap je masa berlalu..tapi bagi badan yang merasai nya...arghhhh....tak tau nak explain macam mana...huhuhu....

dah macam2 dah perubahan yang daku alami dalam hidup since positif pregnant nih...setakat ni takde lagi perubahan yang best la..seme tak best..:((...

antara nya :

- tak boleh berada dalam keadaan yang busy mcm kereta banyak atas jalan raya, suara orang yg ramai2, manusia dalam shopping mall....memang dah jarang keluar rumah sekarang nih...pening semacam n terus rasa nak muntah time2 tu jugak...kat rumah tgk tv kadang2 mute kan sound...hahaha....bunyi hubby batuk pun amat menyakitkan kepala yg sedia ada pening...

- sensitif pada cahaya yang terang...ni tgh depan laptop ni pun dah rasa pening sangat...rasa mcm nak tutup je lampu kat ofis ni n bekerja dalam gelap..tapi kang officemate pandang semacam lak..:)..kat rumah memang semua langsir ditutup..taknak kasik cahaya masuk...pening la terang2...

- sensitif pada bau..setakat ni bau deodoran hubby, bau toilet, bau serbuk pencuci baju.bau tumisan menggunakan mentega. kalau masuk toilet tak sah tak muntah. tgk pintu toilet pun blh ada rasa nak muntah gak...

- tak suka naik kereta/bawak kereta....sebabnya akan pening kepala, rasa mual start datang n bila2 masa je boleh muntah. pegi keje ni paksa diri je drive sebab taknak menyusahkan orang. kalo daku sakit pun, diri sendiri je yang susah...:)..hubby ajak keluar ubah angin dari duk terperuk dalam rumah..tapi end up mesti nak balik cepat sebab tak daya menahan kepeningan dan mual2 tgk orang ramai2, kete banyak, macam2 lagi la hal kat luar tu...kesian hubby

- sensitif tak bertempat...tengok tv game bola ngan hubby je boleh mengalir2 air mata sebab hubby tak sembang2 duk khusyuk tengok game tu je..aaiiyyooo...

- tido tak berkualiti....susah dah nak dapat tido yang berkualiti sekarang. akan asyik terjaga tengah2 malam tengok hubby tido nyenyak giler n jeles, kepala bertambah pening sebab tak cukup tido, badan sakit2 bila bangun tido macam baru lepas buat excercise kat gym sehari sebelum tu...

- selera makan out....mulut boleh telan apa2 je makanan tapi tekak takde perasaan dalam menilai rasa makanan tu...lepas tu semua akan dikeluarkan balik n kene makan semula benda lain pulak...argghh...ni la perubahan yang paling stress....nak2 pulak dah tengah malam nak tido...mana nak carik makanan yang mengenyangkan..huhuhu....sabar je la...

Mak daku cakap selalunya sampai usia 3 bulan je...tak sabar rasanya nak habiskan tempoh lagi 4 minggu untuk melalui semua nih...harap2nya cukup la 3 bulan je perubahan2 ni berlaku...lepas 3 bulan harap2 la perubahan yang best pulak...huhuhu..insya allah..aminn...:)

4 comments:

ummi Eiz said...

jgn la best sgt..suam2 sudah hihihi kang best nnt jadi bagai dipam2 seperti sape tah aritu, maklang mariah kot huhuhu

admie said...

hahahha...better than dari takde selera....perit nye hidup rasa...:)

Nida said...

Sorry lambat nak wish... TAHNIAHHHHH!!!!!!!!! Nanti balik Malaysia, anak2 akak dah ada teman bermain ler ni..hehe

admie said...

thanx kak ida...takpe lambat pun..ada sampai hujung tahun nak wish..insya allah..:)...nanti bagitau le mizah, azi n anis ye kawan diorg 'on the way'..muahahaha...