Dear reader, thanx a lot for visiting this blog..do follow by clicking the button below..tqvm..:)

Feb 19, 2010

sepanjang cuti CNY...

best betui dapat menghabiskan masa bersama hubby n family di Perak sepanjang cuti baru2 nih...banyak aktiviti yang dirancang n berjaya dilaksanakan...yang tak balik cuma shima je..sian dia ketinggalan..:)

aktiviti 1st daku ialah pergi ke Lawin, Grik...dah lama tunggu saat2 nak ke Lawin ni tapi ada je halangan...so alhamdullillah kali ni berjaya jugak menunaikan hajat tu...:)...

Then aktiviti 2nd lak hari ahad tu kitaorg plan nak buat BBQ dinner kat umah....siang ari ahad tu daku, adik daku n maid kaklong daku bertungkus lumus sediakan bahan2 utk BBQ malam tu...mak n family kaklong pegi kenduri...lelaki2 budiman pegi shopping tambah bahan2 untuk BBQ malam tu...ada wing bakar, lamb bakar, nasik goreng, kentang goreng, salad sayur, buah2an, sata bakar dan macam2 lagi la...cumanya gambar tak dapat nak ambil sebab kamera tertinggal kat kuantan....sedey betui...
Hubby with zafran anak yana..bapak dia kat belakang tu...

Hari isnin lak daku bersiap2 nak ke Langkawi dengan hubby..hubby nak lawat kakak dia yg keje kat sana...plan asal mak n abah ikut sama..tapi abah tak jadik sebab penat baru balik dari kursus n family kaklong still ada kat umah mak..so..tak dpt la diorg ikut kitaorg jalan2...duk langkawi adalah sangat azab dalam 2 hari 1 malam kitaorg kat sana...dalam berita tv3 ada bgtau suhu kat langkawi 35 darjah celcius....padan la panas giler tahap tak blh tahan duk dalam rumah pun...tapi apa2 pun keadaan...aktiviti shopping coklat tetap dijalankan...muahahaha....
Di Jeti Langkawi...nak balik dahhh...

Hari selasa tu kitaorg balik semula ke Perak..tapi sempat singgah ke Pulau Pinang pekena pasembor power kat Padang Kota Lama...tp mcm rasa pasembor tu tak mcm dulu2 dah..mcm dah tak power pun ada...hmmmm...nampaknye tak terubat la keteringinan nak makan pasembor yang rasa mcm dulu2 tu..:)...
pegi Penang..yeaahooo....

Hari rabu pulak daku, hubby n mak ke Lawin, Grik semula...ada urusan yang belum selesai kat sana...dekat je Lawin tu ngan Kuala Kangsar..dalam 40 min kot...lepas zohor baru la kitaorg bergerak balik ke Kuantan...highway mcm biasa jammed tahap para2 sakura dan sangat membosan kan...bayangkan le dari kuala kangsar ke tg malim kitaorg amek masa 3 jam untuk sampai...apa kes kan..kalo trafik normal 1 jam 30 minit je sepatutnya masa perjalanan....last2 kitaorg ikut jalan biasa jugak..laju je trafik...hehehehe....

Sepanjang cuti banyak la daku snap gambo2 anak2 buah daku yang cute mute tu...cuma abang fateh je takde..dia sekolah...huhuhu..rindu kat abang fateh...
Anak-anak buah ku...

Kalo dpt cuti panjang mcm ni lagi kan best...bila la agaknye...:(...:D

Oklah..itu sahaja coretan untuk kali ni...daaaa.....berusahalah kalian...janjikan...

2 comments:

ummi Eiz said...

wehhh buh la lg byk gambo hihihi... video aritu x buh??

admie said...

tak reti nak bubuh video le dlm blog..aiseyy...