Dear reader, thanx a lot for visiting this blog..do follow by clicking the button below..tqvm..:)

Feb 28, 2007

Journey to Langkawi island - Part 2



Raye cina baru ni daku n hubby buat kali keduanya pi holiday kat Langkawi...last minute plan sbnrnye...plan asal nak pi bulan 3 ni...cuti sekolah..tetiba hubby kata dia kene gi kursus...so..hubby cadangkan gi raye cina yg mana masa perbincangan tu dibuat ada lagi 4 ari nak raye cina tu...so...daku dengan segera nya melakukan la aktiviti menalipon hotel2 yg ada di langkawi tu...semua nya hampa belaka sbb hotel2 tu seme dah fully booked....entah mcm mana ka masa daku surfing lagi for the last time...konon2 nye taknak keciwa sangat le kalo betul pun takde rezeki nak pi raye cina tu....tup..tup..terjumpa satu website...Kampung Tok Senik Resort....nama mcm biasa aje...tp gambo2 dlm website tu mmg menguja kan daku...tanpa berlengah lagi dan penuh harapan yg menggunung daku call...yes..yes...ada lagi blk kosong..daku pun terus le book blk tu sbb takut terlepas sekali lagi.

Kali kedua ke langkawi ni daku n hubby dah plan utk tidak akan berjalan2 ke tpt2 yg kitaorg dah pi masa 1st trip dulu...sebabnya kitorg ada agenda yg lagi best...hehhehe...island hopping la agenda kitaorg yg plg best tu...kene bayar RM45 seorang...then ada van akan amek kita di hotel..bawak ke tpt jeti bot...then bot tu akan bawak kita round2 kat 3 pulau...dlm package daku ni..kitaorg dibawa ke Pulau dayang Bunting, Pulau Helang dan Pantai Beras Basah.

Pengalaman ke pulau Dayang bunting tu mmg best dan sangat mengagumkan sbbnye bentuk pulau tu mmg sungguh clear mcm perempuan yang sedang mengandung sedang berbaring....sempat jugakla daku mandi manda di tasik dayang bunting sbb driver bot tu bagi masa 1 jam utk aktiviti bebas...

Di Pulau Helang biasa aje..agak bosan sebab kita tak blh kuar dari bot...just duk dlm bot and tgk helang makan, terbang2, amek gambo...tak lama la stop kat Pulau tu.

Last stop ialah di Pantai Beras Basah...kat sini pun daku n hubby sempat mandi manda air laut yang tersangat jernih...pasir pantai dia pun putih..mcm best aje...dah la sampai kat pantai ni jam dah 12.00 tghari...mmg masa tu excited nak terjun laut..so..tak kisah le kulit kene burn dek matahari terik tu..hahahaha....

So far daku rasa trip kali kedua ni mmg plg best sbb sebelum ni tak pernah dpt pengalaman mcm ni....n resort yg daku duduk tu pun mmg unik...umah2 nye dibina mcm umah kampung..siap ada sawah padi lagi...tp malam2 horror sket la sbb gelap gulita..

Alhamdulillah..segalanya berjalan lancar dan selamat sehinggalah kitaorg balik semula ke kuantan....so..utk next holiday trip..daku n hubby plan nak ke sebelah trengganu n kelantan lak..memandangkan hubby tak penah pi..n mak mertua daku maybe akan dtg bulan 8 ni..so kitaorg rasa elok kalau dpt bawak dia jalan2 sama2....insya allah...lupa lak...gambo2 percutian daku ni ada kat Admie's album...kalo nak tgk..jenguk le ke situ...


Rupa bentuk pulau dayang bunting ni yang memberikan pulau ni nama mcm tu..


So..chow dulu erk...

3 comments:

splendid said...

cheap handbags
evening handbag
handbags online
ladies handbag
luxury handbag

Anonymous said...

tramadol without prescription buy tramadol no prescription cod - taking 2 50mg tramadol

Anonymous said...

buy tramadol online cod overnight buy tramadol cod - tramadol 100 mg